Logo Realitatea.md

Salvatorii și pompierii, care au intervenit în urma exploziei din sect. Rîșcani, decorați de șeful statului (FOTO)

06 Noiembrie 2018, 13:20 // Societate

Un grup de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au intervenit în cadrul operațiunii de salvare a locatarilor și de lichidare a consecințelor exploziei din blocul din sectorul Rîșcani al capitalei, a fost decorat în cadrul unei ceremonii la Președinție.

Astfel, președintele Igor Dodon a oferit Ordinul „Credință Patriei” clasa II colonelului serviciului intern Barbu Ghenadie și Medalia „Pentru Vitejie” lui Brenici Serghei - sergent-major al serviciului intern; Dutca Dumitru - sergent-major al serviciului intern; Josan Iurie - plutonier-major al serviciului intern; Rojco Nicolai - plutonier-major al serviciului intern; Rușica Vitalii - locotenent-colonel al serviciului intern; Stropșa Roman - locotenent-colonel al serviciului intern.

„Pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, curaj, bărbăție și spirit de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești și la lichidarea consecințelor exploziei din sectorul Rîșcani, am conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, domnului Budaian Vasile - plutonier al serviciului intern.

Am apreciat faptul că domnul Budaian a venit la ceremonia de înmânare a distincției direct de la spital, unde se tratează în urma leziunilor suferite în cadrul operațiunii de salvare. Le-am mulțumit pentru curajul și spiritul de sacrificiu cu care și-au onorat datoria în cadrul acestei operațiuni deloc ușoară”, a scris Igor Dodon.

În cadrul unei ceremonii oficiale, am decorat astăzi un grup de salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General...

Publicată de Dodon Igor pe Marţi, 6 Noiembrie 2018

CITEȘTE ȘI:

(Limbaj licențios) Deflagrația din sectorul Rîșcani. Un internaut a surprins momentul exploziei (VIDEO)

Bărbatul, care și-a pierdut copilul și soția în deflagrația din sect. Rîșcani, asigurat de șeful statului că va avea cetățenia RM

Femeia și copilul său, morți în explozia din sect. Rîșcani, conduși pe ultimul drum

Tânăra în apartamentul căreia s-a produs explozia din sectorul Râşcani a decedat pe patul de spital

Fiul soților din Israel, despre explozia din sect. Rîșcani: Am dat buzna în apartament, unde l-am găsit pe tata grav rănit (VIDEO)

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1958 0.5832%
USD USD 18.0536 0.1148%
RUB RUB 0.2795 0.3591%
RON RON 4.2420 0.5523%
UAH UAH 0.6839 -0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile