Logo Realitatea.md

Șapte din suspecții dosarului privind tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc au primit încă 30 de zile de arest

29 Noiembrie 2017, 20:40 // Societate

Șapte din persoanele reținute și suspectate pentru tentativa de omor asupra președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, au primit încă 30 de zile de arest. Mai mult, un suspect și-a recunoscut vina, urmând să fie judecat în proces simplificat.

Realitatea.md amintește că dosarul de învinuire deschis pe numele celor șapte a fost trimis în judecată, la mijlocul lunii octombrie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul Național de Investigații, după ce a fost finalizată urmărirea penală. Totodată, au fost făcute publice oficial numele suspecților și explicate conexiunile dintre aceștia, Grigore Caramalac fiind comanditarul.

Dezvăluiri din „culisele” dosarului de asasinat asupra lui Vlad Plahotniuc: Caramalac & company, primii puși la zid (VIDEO)

Anterior, în primăvara anului curent, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat că o grupare a fost reținută la Kiev pe caz, iar alta - la Chișinău. Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au venit cu informații și reacții. În Moldova, a fost deconspirată activitatea a opt persoane, printre care șase moldoveni cu cetățenii multiple și doi ucraineni. 

Investigațiile au pornit în luna decembrie, atunci când poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unei persoane. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor.

CITEȘTE ȘI:

Imagini VIDEO cu momentul reținerii suspecților de tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

(FOTO/VIDEO) Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc, plasați în IZOLATOR. Momentul în care instanța pronunță deciziile

Vlad Plahotniuc, audiat de PCCOCS în dosarul unde a fost „ținta” unei tentative de omor! DETALII

(VIDEO) Omorul lui Vlad Plahotniuc, comandat de interlopul Grigore Caramalac! Suma finală – un MILION de dolari. DETALII NOI

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile