Logo Realitatea.md

Șapte martori, audiați în dosarul „Șor”. Procurorii spun că i-au confirmat vinovăția, însă avocații - ba

08 August 2018, 16:34 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

După ce examinarea dosarului „Șor” la Curtea de Apel Cahul a fost întreruptă pentru două luni, pe data de 8 august a avut loc totuși o ședință de judecată, care se pare că a fost productivă.

„În cadrul sedinței de astăzi, au fost audiați șapte martori ai acuzarii - patru contabili, care au primit parolele și semnăturile digitale ale companiilor ce au fost folosite la fraudarea sistemului bancar și trei foști angajați ai Băncii de Economii. Martorii au confirmat circumstanțele descrise în învinuire, susținând că au acționat la inițiativa lui Ilan Șor”, se menționează într-un răspuns al purtătorului de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, oferit pentru Realitatea.md

În același timp, Iulian Balan, unul din avocații lui Ilan Șor, susține că, de fapt, martorii au confirmat nevinovăția clientului său. „Au fost audiați martorii din partea acuzării, numele cărora nu pot să le divulg, fiind o ședință de judecată închisă. Următoarea ședință a fost fixată pentru data de 20 august 2018, atunci când va continua audierea martorilor atât din partea acuzării, cât și din partea apărării”, ne-a declarat avocatul.

Amintim că, în fața Curții de Apel Cahul, s-au adunat mai mulți susținători și simpatizanți ai partidului „SHOR” care l-au însoțit pe Ilan Șor până la intrarea în instanță, cerând o „justiție corectă și nu una televizată”

(VIDEO) Ședință de judecată în dosarul ”Șor” la Cahul: Zeci de susținători și simpatizanți manifestează în fața Curții de Apel

Ilan Șor a fost condamnat, în iunie 2017, la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Acesta, însă, a fost eliberat sub control judiciar până va fi pronunțată o decizie definitivă. La moment, exercită funcția de primar al orașului Orhei, fiind și liderul Partidului „SHOR”.

Dosarul a fost transmis la Curtea de Apel de la Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a invocat la Curtea Supremă de Justiție că în instanța pe care o conduce, care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru a examina dosarul. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.4515%
USD USD 17.0729 0.0926%
RUB RUB 0.2568 2.1074%
RON RON 4.1402 0.3588%
UAH UAH 0.6145 0.2447%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile