Logo Realitatea.md

Sârbu îi dă asigurări lui Bolea că desenul animat „Маша и Медведь” nu va fi exclus din grila de emisiuni, iar acesta îl va putea privi în continuare (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 12:24 // Politica

Dispute ”controversate și accide” între deputatul democrat Sergiu Sârbu și socialistul Vasile Bolea în timpul dezbaterilor asupra proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului.

Embed:

După prezentarea proiectului de către Sergiu Sârbu, socialistul Vasile Bolea a venit cu unele întrebări de precizare, care s-au lăsat cu glume și insulte.

„Azi avem parte de un așa discurs înflăcărat unde domnul Sârbu a vorbit despre  terorismul cultural, însă mie mi se pare că noi am auzit de la tribuna Parlamentului o lecție de terorism politic. Și acum domnule terorist politic, spuneți-mi vă rog ce înseamnă pentru dumneavoastră propagandă, pentru că nu văd să fie dată o explicție în proiect, iar mâine veți veni și veți spune că desenul animat „Маша и Медведь” sau „КВН” sunt niște programe propagandistice și le veți interzice”, a menționat Bolea.

În replică, Sârbu, pe o notă sarcastică, i-a dat asigurări că desenul animat „Маша и Медведь” nu va fi interzis, precum și emisiunele de divertisment.

„Vreau să vă dau asigurări domnule maestru în sport și demagogie că desenul animat „Маша и Медведь” nu-l vom interzice și dumneavoastră o să-l puteți viziona în continuare. Asta eu vă garantez. Să nu se speculeze pe acest subiect, vă informez că toate emisiunile distractive rămân în grila de emisie, însă vor fi interzise doar cele cu tentă politică, de dezinformare, propagandă și militară”, a precizat autorul proiectului.

Astăzi, deputații dezbat în prima lectură proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea emisiunilor de propagandă rusă și sancționarea televiziunilor care vor face acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)