Logo Realitatea.md

Sârbu îi dă asigurări lui Bolea că desenul animat „Маша и Медведь” nu va fi exclus din grila de emisiuni, iar acesta îl va putea privi în continuare (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 12:24 // Politica

Dispute ”controversate și accide” între deputatul democrat Sergiu Sârbu și socialistul Vasile Bolea în timpul dezbaterilor asupra proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului.

Embed:

După prezentarea proiectului de către Sergiu Sârbu, socialistul Vasile Bolea a venit cu unele întrebări de precizare, care s-au lăsat cu glume și insulte.

„Azi avem parte de un așa discurs înflăcărat unde domnul Sârbu a vorbit despre  terorismul cultural, însă mie mi se pare că noi am auzit de la tribuna Parlamentului o lecție de terorism politic. Și acum domnule terorist politic, spuneți-mi vă rog ce înseamnă pentru dumneavoastră propagandă, pentru că nu văd să fie dată o explicție în proiect, iar mâine veți veni și veți spune că desenul animat „Маша и Медведь” sau „КВН” sunt niște programe propagandistice și le veți interzice”, a menționat Bolea.

În replică, Sârbu, pe o notă sarcastică, i-a dat asigurări că desenul animat „Маша и Медведь” nu va fi interzis, precum și emisiunele de divertisment.

„Vreau să vă dau asigurări domnule maestru în sport și demagogie că desenul animat „Маша и Медведь” nu-l vom interzice și dumneavoastră o să-l puteți viziona în continuare. Asta eu vă garantez. Să nu se speculeze pe acest subiect, vă informez că toate emisiunile distractive rămân în grila de emisie, însă vor fi interzise doar cele cu tentă politică, de dezinformare, propagandă și militară”, a precizat autorul proiectului.

Astăzi, deputații dezbat în prima lectură proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea emisiunilor de propagandă rusă și sancționarea televiziunilor care vor face acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile