Logo Realitatea.md

”Satisfaction Challenge” sau distracție ”erotică” la o școală de aviație din Rusia: Flashmob în sprijinul studenților care au filmat un videoclip provocator (VIDEO)

23 Ianuarie 2018, 10:59 // Life

Timp de câteva zile, Internetul a ”explodat” din cauza scandalului care a izbucnit în jurul clipului filmat de elevii de la Institutul de aviație civilă din Ulyanovsk (UIGA), Rusia. În controversatul filmuleț, tinerii, fiind sumar îmbrăcați dansează pe melodia Satisfaction, de Benny Benassi. La nivel de conducere, fie că e vorba de ministerul rus al Apărării sau de Aviație, pozna elevilor a stârnit furie, iar responsabilii au promis sancțiuni drastice. Internauții însă au sărit în apărarea cursanților și au organizat un adevărat flashmob pe Internet, în susținerea acestora.  

Foto: captura video

Filmulețul a fost realizat la sfârșitul anului 2017, dar pe Internet a apărut recent și în scurt timp, videoclipul a înregistrat mai mult de un milion de vizionări. Șefii instituției de învățământ unde a fost filmat clipul riscă să fie sancționați, iar cei 14 studenți în anul I de studii sunt acum amenințați cu exmatricularea. 

Internauții sunt însă de altă parere și, pe portalul change.org, au organizat o strângere de semnături pentru susținerea tinerilor. În petiția postată pe respectivul site se precizează că studenții implicați au fost deja pedepsiți, deși nici unul dintre ei nu avea probleme de disciplină sau rezultate proaste la învățătură.

”Pentru o parodie nevinovată, cursanții nu trebuie exmatriculați. Să-i ajutăm să-și păstreze locurile în instituție”, scriu autorii petiției.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri în care mai mulți tineri dansează sub piesa „Satisfaction”, manifestându-și astfel susținerea față de studenții din Ulyanovsk.

Și realizatorii emisiunii „Vechernii Urgant” din Rusia au participat și la așa-zisul ”Satisfaction Challenge”:

Studenții UIGA au filmat un clip care copia parodia din 2015, înregistrată de cadeții britanici pe fundalul piersei ”Satisfaction”. Clipul nu a provocat un scandal și nimeni nu i-ar fi pedepsit. Cadeții din Ulyanovsk au copiat aproape complet parodia britanică.

Rectorul institutului Serghei Krasnov a comparat videoclipul cadeților cu acțiunea Pussy Riot: ”Acești oameni nu își vor găsi locul în aviația civilă... ”. 

După toate cele întâmplate, tinerii cadeți au filmat un nou videoclip. De această dată, acțiunea are loc într-în lift. În prima parte a videoclipului, tinerii pe jumătate goi se ”joacă” cu spuma de ras, iar deja în a doua parte a clipului apar în uniformă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)