Logo Realitatea.md

SCANDAL la o tabără ilegală de la Vadul lui Vodă: 13 minori au fost agresați fizic. Poliția a deschis un dosar penal

09 August 2018, 09:57 // Societate

13 minori ar fi fost agresați fizic la o tabără de odihnă din orașul Vadul lui Vodă. Poliția a fost alertată ieri, 8 august, după care a intervenit imediat la fața locului. Oamenii legii au constatat că tabăra activa în lipsa actelor legale ce se impun.

Foto simbol

Potrivit poliției, minorii cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, ar fi fost lasaţi în grija a doi adolescenţi cu vârstele de 16 şi respectiv 17 ani, care ar fi recurs la violență, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

După sesizarea autoritaţile publice locale, a fost convocată o şedinţă, în urma căreia a fost emisa decizia de sistare a activitaţii taberei respective. Ulterior administratorul taberei a limitat poliţiei, reprezentanţilor APL, inclusiv şi părinţilor, accesul în tabără timp de circa 2-3 ore.

Poliţia Capitalei în comun cu Procuratura au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, fiind cercetaţi în stare de libertate. Totodată, a fost iniţiată o cauza penală pentru privare ilegală de libertate, în privinţa administratorului, fiind reţinut pentru 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi acordată asistenţa necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. Toate circumstanţele în care a avut loc incidentul se stabilesc.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile