Logo Realitatea.md

Scandal-monstru în fotbal: Deputat bătut chiar pe stadion la cel mai ciudat meci al sezonului (VIDEO)

13 Octombrie 2017, 10:02 // SPORT

Fotbalul ucrainean a fost zguduit, ieri, de un scandal imens la un meci de liga a treia, FC Dnipro - SC Dnipro-1, scor 2-0, partidă jucată în condiții speciale. Unul dintre conducătorii oaspeților, deputatul Iuri Bereza, a fost lovit de ultrașii lui Dnipro, care i-au provocat o rană la nivelul feței.

Foto: racurs.ua

Motivul? Ultrașii nu sunt de acord cu apariția echipei Dnipro-1, grupare la care au migrat și o parte a fanilor acestei trupe, scrie GSP.

"M-au atacat niște băiețași care aruncă petarde și torțe. Dacă vor materiale pirotehnice, să se înroleze, să meargă în zona de război și să-și verifice aptitudinile acolo, nu aici, pe stadion, printre copii și familii. Oamenii din galeria mea au fost pe front, știu că acolo e loc de grenade și alte lucruri de genul", a spus, după partidă, sergentul Bereza.

În Ucraina este vehiculată ideea că SC Dnipro-1 a apărut artificial pentru a prelua lotul lui Dnipro și a promova, fără datorii, până în primul eșalon. Și asta pentru că noua echipă a preluat grupele de copii și juniori plus cei mai importanți fotbaliști ai lui Dnipro.

Denumirea ”Dnipro-1” a fost inspirată din batalionul omonim care a fost detașat de către Ministerul de Interne ucrainean în zona de conflict din Donbas, acum trei ani. Liderul batalionului, Iuri Bereza, a fost numit președintele clubului. Bereza este și deputat în Parlamentul Ucrainei, ales pe listele Frontului Popular, mai informează GSP. 

Citeste tot despre: fotbal, Iuri Bereza, scandal, ucraina
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile