Logo Realitatea.md

Scandal și proteste la Tiraspol, după ce o adolescentă a fost lovită MORTAL de un Lexus pe trecerea de pietoni (FOTO, VIDEO)

02 Octombrie 2017, 16:52 // Societate

Un accident grav, care a avut loc pe data de 30 septembrie curent în satul Parcani (Tiraspol) și în urma căruia o adolescentă în vârstă de 15 ani a fost tamponată mortal pe trecerea de pietoni, a stârnit proteste din partea transnistrenilor.

Foto: vk.com

Potrivit presei din regiune, care face referire la comunicatul de presă emis de așa-zisul Minister de Interne transnistrean, adolescenta a fost lovită de un șofer, ce se afla la volanul unui automobil de model Lexus. După impact, mașina a intrat pe contrasens lovind un Mercedes, ulterior fiind proiectată în șanț.

La fața locului, a fost solicitată o ambulanță, însă medicii nu au putut decât constata decesul victimei. „Eu m-am oprit înaintea trecerii de pietoni, pentru că a staționat un troleibuz și lumea care a coborât din el a început să traverseze strada. Când am întors capul în stânga, am văzut cum un Lexus a tamponat o tânără”, a povestit șoferul Mercedesului avariat.

Presa din regiune mai scrie că oamenii legii au inițiat o cauză penală și că fac apel către cei care au fost martorii accidentului să prezinte informațiile sau secvențele surprinse, fără însă a oferi detalii despre șoferul mașinii de model Lexus.

La scurt timp, mai mulți internauți au divulgat numele șoferului, arătându-se indignați referitor la faptul că autoritățile nu întreprind nicio acțiune pentru a trage la răspundere persoana vinovată.

Astfel, din postări reiese că la volanul Lexusului se afla Irina Șkilniuk, o rudă apropiată a unui conducător a concernului Sheriff. Mai exact, potrivit unui internaut, aceasta ar fi soția șefului unui Departament vamal din regiune, dar și nora unui deputat al Sovietului Suprem de la Tiraspol - Porfiri Șkilniuk. Mai mult, la scurt timp după valul de postări de pe una din rețelele de socializare, contul de Instagram al Irinei Șkilniuk a fost șters.

În acest sens, un grup de persoane a ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea și a pune presiune pe autoritățile din regiune. Totodată, a fost inițiată o petiție online prin care se cere să fie tras la răspundere șoferul care se face vinovat de moartea adolescentei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.3032%
USD USD 17.2491 -0.0093%
RUB RUB 0.2705 0.8200%
RON RON 4.1319 0.4156%
UAH UAH 0.6338 -0.1890%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile