Logo Realitatea.md

Schimbare de situație. Dosarul primarului orașului Orhei Ilan Șor va fi strămutat la Cahul

10 Februarie 2018, 21:22 // Societate

Dosarul în care primarul orașului Orhei, Ilan Șor, este învinuit de escrocherie şi spălare de bani de la Banca de Economii, care se află la Curtea de Apel Chişinău, va fi strămutat la Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiţie, după ce preşedintele instanţei, Ion Pleşca, a venit cu o cerere, scrie trm.md.

Potrivit lui Ion Pleşca, strămutarea cauzei penale este necesară pentru a nu trezi suspiciuni de parţialitate, având în vedere că avocatul lui Ilan Șor este soţul şefei Secretariatului Curţii de Apel Chişinău.

Mai mult, majoritatea judecătorilor Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău nu pot participa la examinarea cauzei, pentru că au participat la examinarea dosarului sau în cauzele penale în privinţa fostului premier Vlad Filat şi a ex-deputatului Veaceslav Platon, în dosarul fraudei bancare.

Realitatea.md amintește că patru judecători ai Curții de Apel Chișinău au declarat abținere de la examinarea dosarului în care primarul de Orhei Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și șase luni de detenție cu executare în penitenciar de tip semiînchis pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Vezi și:

Viorel Morari: Sentința finală în dosarul „Șor” va fi pronunțată până la sfârșitul anului! Cum explică traducerea lentă a primei sentințe (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și șase luni, dar eliberat din arest până la pronunţarea unei sentințe definitive (VIDEO)

Avocații primarului de Orhei vor ataca hotărârea la Curtea de Apel: Ilan Șor se declară nevinovat (VIDEO)

Ce înseamnă condamnarea lui Șor în penitenciar semiînchis: Încăpere izolată și deplasarea fără escortă în afara penitenciarulu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile