Logo Realitatea.md

Schimbări de ultimă oră la Google: Browser-ul Chrome va bloca ads-uri începând cu 15 februarie

21 Decembrie 2017, 13:43 // Tech

Google a anunțat inițiativa de a începe să blocheze reclamele cu browserul Chrome în luna iunie. Acest anunț a implicat faptul că numărul extensiilor de blocare a anunțurilor în Chrome a fost în creștere, și continuă să fie. Deoarece Google este o companie care își face majoritatea banilor din publicitate, vrea să se asigure că utilizatorii săi pot avea o experiență plăcută și discretă, fără anunțuri prea enervante.

Foto simbol

Începând cu data de 15 februarie, Google va începe să blocheze toate anunțurile de pe site-urile web cu browserul Chrome (inclusiv propriile sale anunțuri), dar numai cu o singură condiție: site-ul nu trece testul „Better Ads Standards”. Acest lucru înseamnă că orice site care afișează anunțuri care ar putea fi prea enervant nu va afișa niciun anunț atunci când utilizatorul utilizează Chrome.

Ați văzut aceste anunțuri enervante înainte: anunțuri pe toată pagina, sau anunțuri care redau în mod neașteptat sunet sau video. Aceste tipuri de anunțuri provoacă o experiență de navigare neplăcută. La rândul lor, utilizatorii s-ar putea folosi de Chrome ca soluție pentru a scăpa de astfel de anunțuri, iar site-urile sunt presate pentru a scăpa de anunțurile necorespunzătoare.

Administratorii de site-uri web pot utiliza Google’s Ad Experience Report pentru a identifica anunțurile care nu respectă Better Ads Standards. În cazul în care site-ul web are o stare de „trecere”, anunțurile vor afișa reclamele ca de obicei. Dacă starea este „defectă” timp de 30 de zile sau mai mult, Chrome va înceta să afișeze anunțuri pe site-ul respectiv. Site-ul web va trebui să utilizeze Ad Experience Report pentru a solicita o revizuire a site-ului înainte de a putea începe din nou să afișeze anunțurile.

Această strategie face două lucruri: îi ține pe cei care au grijă de experiența lor de navigare în Chrome, și încurajează site-urile web să difuzeze anunțuri mai acceptabile pentru toată lumea. Să vedem dacă inițiativa Google va prinde la publicul larg.

Sursa: Zona IT 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”