Logo Realitatea.md

Se circulă cu dificultate pe traseul Chișinău - Leușeni. Mai multe camioane nu se pot mișca din loc - FOTO, VIDEO

12 Februarie 2019, 16:56 // Auto

De câteva ore ninge în aproape întreaga țară. Pe traseul Chișinău se circulă deja cu dificultate din cauza ghețului format. Mai multe camioane au tras pe dreapta și nu se pot urni din loc.

Embed:

Vedeți imaginile video și foto surprinse de martori oculari, în care mai multe unități de transport staționează pe acostament.

Sursa foto: Gorod bez marshrutok

În această situație, angajații Inspectoratului Național de Patrulare sunt prezenți pe drumurile naționale, pentru supravegherea şi prevenirea unor evenimente neplăcute în trafic.

INP susține că la ora actuală nu sunt drumuri blocate. De asemenea, atenționează că anume în astfel de condiții meteorologice pe carosabil se formează polei din cauza ceții vizibilitatea scade, iar riscul de producere a accidentelor rutiere este sporit.

Pentru a evita orice gen de încălcări neplăcute în trafic, INP recomandă șoferilor: 
- cuplați centurile de siguranță;

- adaptați permanent viteza la condițiile de drum;

- folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;

- păstraţi în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;

- nu vă angajați în depășiri neasigurate.

Totodată, pietonii sunt îndemnați să traverseze numai la trecerile pietonale și nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile