Logo Realitatea.md

Se dau spargeri în Chișcăreni! Localnicii trăiesc cu frica: Nu m-am gândit că vor ajunge și la mine (VIDEO)

11 Octombrie 2018, 12:26 // Societate

Localnici din satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, trăiesc cu frica, după ce deja de aproape 2 ani necunoscuți sparg case și fură din ele de la mii de euro, până la bunuri. Cazul lor a fost făcut public de un bărbat pe una din rețelele de socializare, ajungând astfel în vizorul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

Foto: Publika.md

„Se întâmplă de la o săptămâna la alta. Nu m-am gândit că vor ajunge și la mine. Am ajuns la 40 de persoane care au avut de păgubit timp de 1,5-2 ani. S-au furat mii de euro, bunuri din casă, la alții pur și simplu s-a făcut spargere...”, a povestit bărbatul care s-a adresat în online.

SPIA a luat act și a inițiat o anchetă de serviciu întru examinarea cazurilor.

„Astfel, pe data de 10 octombrie, conducerea Serviciului a avut o întrevedere cu autorităţile locale, cu persoanele care au avut de suferit de pe urma acțiunilor ilegale şi cu polițiștii din raion. În cadrul ședinței, s-a evidențiat necesitatea conlucrării mai strânse între Primărie Chișcăreni, localnicii din sat și poliția locală”, se arată într-un comunicat al SPIA.

Din 40 de cazuri, doar 20 de persoane s-au adresat la poliție pentru ajutor, fiind descoperite două infracțiuni. Alte 11 persoane nu s-au adresat din diferite motive, cinci - s-au adresat, dar au refuzat să ofere explicații, iar două - sunt plecate peste hotare. La moment, se documentează trei cazuri de furturi din locuințe.

De menționat că, în acest sens, SPIA face un apel la rațiunea cetățenilor, rugându-i să conștientizeze că nicio acțiune a poliției nu va fi eficientă, dacă nu există colaborare!

Citeste tot despre: hoti, satul Chișcăreni, SPIA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile