Logo Realitatea.md

Se prefăcea că nu cunoaște limba rusă și juca teatru. Video de la reținerea jurnalistei ruse pe Aeroportul din Chișinău (VIDEO)

28 Septembrie 2017, 10:02 // Societate

După scandalul creat de către jurnalista rusă, Daria Aslamova, care venea în Republica Moldova pentru a realiza un interviu cu Igor Dodon pentru ziarul „Komsomolskaia Pravda” și a fost reținută pe Aeroportul din Chișinău, în presă au apărut și imagini video cu reținerea jurnalistei.

Embed:

Din imaginile publicate de Publika.md se vede că fiind întrebată în limba rusă de către polițiștii de frontieră care este scopul vizitei, jurnalista a declarat în engleză că nu înțelege limba rusă și că vine în calitate de turist la invitația prietenilor. Aceasta susținea că are rezervat un număr în hotel dar nu a putut prezenta acte suplimentare. 

Potrivit presei din Federația Rusă, Aslamova a fost reținută imediat la secția de control al pașapoartelor de către polițiștii de frontieră ”înarmați cu automate”, care fără a explica motivul, ”au târât-o prin tot aeroportul și au aruncat-o ca pe un sac într-un avion spre România, ci nu spre Rusia”. 

În interviul pentru „KP”, jurnalista a declarat că ”cinci polițiști o duceau de mâini si picioare prin întreaga clădire a aeroportului fără a explica vreo cauză”, chiar dacă ea de la bun început a declarat că vine în țară la invitația președintelui Dodon.

O jurnalistă din Rusia, care voia să ajungă la Dodon, a făcut un SHOW de prost gust pe Aeroportul din Capitală: „E o țară sălbatică”. Ce spune Poliția de Frontieră

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 0.0000%
USD USD 16.6631 0.0000%
RUB RUB 0.2622 0.0000%
RON RON 4.1508 0.0000%
UAH UAH 0.6307 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile