Logo Realitatea.md

Secretarul Consiliului Bubuieci, ajutat de doi complici, să scape de răspundere penală. CNA și procurorii anticorupție i-au demascat!

14 Decembrie 2017, 13:13 // Societate

O persoană, învinuită că ar fi determinat doi martori pe dosarul învinuirii secretarului consiliului Bubuieci, să depună declaraţii mincinoase în favoarea ultimului, a fost reținută ieri, 13 decembrie, de către procurorii anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA. Acum, sunt în căutarea complicelui acesteia.

Potrivit procurorilor, pe 12 decembrie curent, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală. În continuare, deplasându-se la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea şi dictarea a mai multor persoane, aceştia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100 mii lei de la secretar pentru un loturi de teren din comuna Bubuieci. Astfel, s-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum şi determinarea ulterioară a martorilor să depună declaraţii false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului.

Temei pentru pornirea urmăririi penale au fost materialele acumulate de Inspectoratul de Poliţie Străşeni privind răpirea unei persoane cât şi depoziţiile unui martor care a fost determinat să-şi schimbe declaraţiile.

Amintim că secretarul Consiliului ar fi identificat patru loturi, care aparţineau Primăriei şi care urmau a fi repartizate unor localnici. Urmărind scopul înstrăinării acestora, secretarul, împreună cu alţi complici, ar fi căutat persoane din alte localităţi ale ţării, numele şi prenumele cărora corespundea cu datele de identificare ale adevăraţilor solicitanţi de terenuri, incluşi în lista pentru obţinerea loturilor pentru construcţie. După ce au intrat în posesia loturilor, beneficiarii ar fi făcut procuri generale pe numele secretarului Consiliului, iar ulterior acesta le-ar fi vândut unor terţi. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 mii de lei.

Persoana reținută ieri a fost plasată în arest preventiv pentru un termen de 72 de ore, în privinţa celeilalte persoane fiind întreprinse acţiuni în vederea identificării locului aflării. Tot ieri, în baza ordonanţei procurorului, deoarece existau circumstanţe ce nu suferă amânare şi pentru a evita distrugerea probelor, au fost efectuate percheziţii la domiciliile acestora. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale, bănuiţii riscă pedepse de până la 3 ani închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Un angajat al Primăriei Bubuieci, reținut! A vândut ilegal terenuri de construcție și și-a umplut buzunarele cu bani

Viceprimarul din Bubuieci, reţinut de CNA, după ce a cauzat comunei un prejudiciu de un MILION de lei

El e viceprimarul din Bubuieci, care a fost reținut astăzi - la doar trei zile de la jubileu (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 -0.1740%
USD USD 17.1569 0.0852%
RUB RUB 0.2580 0.9785%
RON RON 4.1712 -0.3417%
UAH UAH 0.6121 0.5420%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile