Logo Realitatea.md

Securitatea economică, modernizarea sistemului vamal și prevenirea fraudelor, discutate în cadrul întrevederii dintre Vitalie Vrabie și E.S. Lucy Joyce

14 Februarie 2018, 09:25 // Actualitate

Posibilitățile de intensificare a cooperării vamale bilaterale în mai multe domenii de prioritate au fost discutate în cadrul întrevederii dintre directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. Lucy Joyce. 

Foto: customs.gov.md

„Ne propunem să instituim și să dezvoltăm parteneriate durabile cu omologii noștri din alte țări, astfel încât să avem o abordare comună în ceea ce ține de asigurarea securității economice a statelor reprezentate”, a menționat în debutul întrevederii Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Șeful Vămii a mai precizat că instituția depune eforturi susținute pentru a aplica în activitatea sa cele mai bune practici internaționale, iar asistența partenerilor de dezvoltare sporesc șansele de reușită a proiectelor demarate.

În acest context, Vitalie Vrabie a enumerat mai multe măsuri unde ar fi salutabilă implicarea experților britanici, care de-a lungul timpului au oferit un suport metodologic calitativ în domenii ce vizează ajustarea legislației, analiza riscurilor sau simplificarea procedurilor.

În replică, E.S. Lucy Joyce a menționat că Ambasada va continua să susțină proiectele de modernizare a sistemului vamal din Republica Moldova și va întreprinde demersurile necesare pentru realizarea acestora.

Un alt subiect abordat s-a referit la necesitatea accelerării procesului de negociere și semnare a Acordului interguvernamental privind acordarea asistenței administrative reciproce, document ce va eficientiza semnificativ schimburile de date în vederea prevenirii riscurilor de fraudare aferente tranzacțiilor comerciale dintre cele două state.

Prezent la întrevedere, Ataşatul vamal al Marii Britanii, acreditat pentru Moldova, România şi Bulgaria, Steve Wood, a menționat, la acest capitol, deschiderea spre dialog și cooperare a responsabililor din cadrul subdiviziunilor antifraudă, fapt ce a permis o mai bună monitorizare a fluxurilor comerciale dintre cele două țări.

Totodată, acesta și-a exprimat disponibilitatea susținerii mai multor măsuri orientate spre consolidarea capacităților antifraudă, în acest sens, urmând a fi organizate o serie de activități de instruire și schimburi de experiență.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)