Logo Realitatea.md

Securitatea statului, vulnerabilă în acest an electoral. Șeful PCCOCS: Avem toate capacitățile, în comun cu SIS, să combatem atacurile (VIDEO)

26 Ianuarie 2018, 00:05 // Societate

Anul 2018 a fost declarat pentru Republica Moldova unul electoral, iar în context, securitatea statului riscă să fie supusă mai multor atacuri sau provocări. Cu toate acestea, Nicolae Chitoroagă, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) s-a arătat convins că instituția pe care o conduce, în comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS), are capacitățile necesare să le combată.

„Atacurile ce țin de securitatea statului, ultimii doi ani, s-au intensificat. PCCOCS, în comun cu SIS, este gata și are toate capacitățile și abilitățile pentru a curma diferite provocări. În cadrul PCCOCS, avem mai multe dosare care deja sunt finalizate și unele expediate în instanța de judecată, unul dintre cele mai importante fiind cazul lui Bolboceanu”, a declarat Nicolae Chitoroagă în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

În același timp, șeful PCCOCS a evitat să dea un număr de dosare inițiate pe capete de acuzare ce țin de atacuri la secturitatea statului, făcând referire la caracterul pe care îl poartă aceste informații. „Avem rezultate bune referitor la spionaj și furnizarea cu caracter secret din partea moldovenilor altor state. Acest fenomen a fost cercetat amplu, fiind atestate implicări din partea Federației Ruse, în primul rând”, a adăugat Nicolae Chitoroagă.

Emisiunea a fost transmisă pe portalul Realitatealive.md și poate fi urmărită integral mai jos:

Realitatea.md amintește că printre cele mai răsunătoare dosare deschise pentru spionaj și trădare de patrie a fost cel în care este vizat fostul deputat Iurie Bolboceanu. El a fost reținut în primăvara anului 2017 și plasat în arest preventiv, actualmente, având loc ședințe de judecată la Judecătoria Chișinău (sediul Rîșcani).

CITEȘTE ȘI:

UPDATE: Fostul deputat Iurie Bolboceanu, reținut pentru spionaj și trădare de patrie, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile! Agentul sub acoperire va fi expulzat (VIDEO)

IMAGINI FOTO de la reținerea lui Iurie Bolboceanu. Descifrarea unei convorbiri dintre fostul deputat și agentul „Sașa”

Dosarul „Bolboceanu”: Agentul Sașa pentru care colecta informații ex-deputatul acuzat de trădare ”trăiește” în sediul Ambasadei Rusiei în Moldova

Dosar trimis în instanță! Câți ani de PUȘCĂRIE riscă fostul deputat Iurie Bolboceanu, pentru că și-a trădat patria

Probe compromițătoare împotriva lui Bolboceanu, acuzat pentru trădare de patrie: „Informația ta este informația noastră” (AUDIO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2244 -0.3747%
USD USD 17.4348 0.1131%
RUB RUB 0.2726 -0.1465%
RON RON 4.0365 -0.4268%
UAH UAH 0.7123 0.5080%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile