Logo Realitatea.md

Ședința de judecată în dosarul „Platon”, amânată din nou. Inculpatul nu s-a prezentat în instanță (VIDEO)

17 Iulie 2017, 23:10 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul „Platon”, care trebuia să aibă loc astăzi, 18 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost stabilită pentru mâine, aceasta după ce Veaceslav Platon ar fi remis o cerere pentru a o amâna.

Astfel, inculpatul a lipsit de la ședința de judecată pentru că ar fi avut o întâlnire cu avocații săi. Judecătorul Galina Moscalciuc a declarat în proces că avocații lui Platon au fost sunați pentru a confirma prezența, dar aceștia au refuzat să răspundă la apel.

Amintim că Veaceslav Platon este deja condamnat la 18 ani de detenție pentru escrocherie şi spălare de bani. Mai târziu, magistrații de la Judecătoria Buiucani au început examinarea în fond a cauzei în cel de-al doilea dosar al omului de afaceri, în care este suspectat de tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari, săvârșită de o grupare criminală.

De altfel, după o săptămână, Procuratura Anticorupţie a anunțat că a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată încă o cauză penală pe numele acestuia pentru corupere activă. Este vorba despre un al treilea dosar în care este vizat.

Citește și:

Platon riscă alți 12 ani de pușcărie! Încă un dosar penal pe numele lui a fost trimis în instanță. De ce-l suspectează procurorii

Mărturii din dosarul „coruperii deputaților”, publice: Platon voia să „cumpere” 13 deputați (DOC, VIDEO)

Ședință preliminară în al doilea dosar al lui Platon, încheiată! Azi a început examinarea cauzei în fond (VIDEO)

Avocații lui Platon, nemulțumiți: Apărătorii stau undeva sub pereți, iar mascații - la masă, alături de inculpat (VIDEO)

Veaceslav Platon solicită să-i fie traduse materialele cauzei penale. Dosarul său conține până la 1000 de pagini (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile