Logo Realitatea.md

Ședință specială în Parlament! Se vor vota și trimite repetat spre promulgare legile respinse de Dodon (VIDEO)

12 Septembrie 2017, 12:40 // Politica

Cele 12 legi respinse de Igor Dodon vor fi votate de urgență și trimise repetat președintelui spre promulgare. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Partidului Democrat. Astfel, Vlad Plahotniuc a declarat că în scurt timp urmează să se desfășoare ședința specială în care vor fi votate legile respective. 

„Președintele Republicii Moldova a refuzat să promulge, într-un mod total nejustificat și a întors în legislativ mai multe legi care vizează domenii importante pentru oameni. Este vorba de legea cu privire la combaterea terorismului, cu privire la reforma Academiei de Știință, cu privire la energetică, legea tichetelor de masă, etc”, a delcarat președintele PDM.

Potrivit lui, argumentele prin care aceste legi au fost respinse sunt lipsite de substanță, iar consecințele respingerii legilor pot fi doar negative pentru oameni.

„În ședința de astăzi, am decis să le votăm de urgență din nou, iar apoi să le trimitem pentru a doua oară președintelui țării spre promulgare. Colegii din Parlament analizează posibilitatea de a organiza o ședință de plen specială doar pentru a vota în regim de urgență aceste legi până la reluarea ședințelor ordinare”, a conchis acesta.

Realitatea.md amintește că după ce Igor Dodon a expediat 12 legi înapoi în Parlament, Candu a rugat președinții de comisii, în mod de urgență, să le reexamineze și să le propună plenului luând în considerare argumentele invocate sau lipsa argumentelor de președintele țării.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile