Logo Realitatea.md

Sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău ar urma să fie reparat: acoperiș, geamuri, birouri... (DOC)

07 Ianuarie 2019, 16:15 // Societate

Clădirea administrativă a sediului Ciocana al Judecătoriei Chișinău de pe strada Mihail Sadoveanu 24/1 ar putea fi reparată. Aceasta după ce judecătorul Ghenadie Pavliuc a trimis un demers la adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Captură video: Anatol Matasaru/ YouTube

Judecătorul Ghenadie Pavliuc, de altfel și vicepreședintele Judecătoriei Ciocana, a efectuat o vizită la instanța cu pricina, în urma căreia a constatat că edificiul „și-a pierdut aspectul său arhitectural și estetic, fapt ce pune amprentă negativă asupra percepției justițiabililor privind activitatea Judecătoriei Chișinău în parte și asupra întregului sistem judecătoresc în general”.

Respectiv, din acest motiv, ar fi apărut „necesitatea stringentă de alocare a mijloacelor financiare în vederea efectuării unor lucrări de reparație a acoperișului instanței, sistemului de încălzire, serverului, înlocuirea geamurilor și gratiilor.

În același timp, „se impune necesitatea reparării și renovării birourilor judecătorilor și ale altor angajați ai instanței judecătorești, precum și a creării și amenajării unor săli pentru desfășurarea ședințelor de judecată. Concomitent, este insuficient spaţiul utilizat în scop de izolator pentru deţinerea temporară a persoanelor reţinute şi arestate și se necesită întreprinderea urgentă a măsurilor necesare, în vederea extinderii și majorării semnificative a numărului de celule”.

Mai mult, „în vederea consolidării sistemului de securitate în sediul instanţei judecătoreşti, asigurării ordinii publice, securităţii justiţiabililor, judecătorilor, funcţionarilor publici şi celorlalţi angajaţi ai instanţei, persoanelor escortate şi deţinute în celulele instanţei, precum şi în scopul prevenirii unor consecinţe negative şi, de asemenea, pentru ținerea evidenţei programului de muncă la sediul Ciocana a Judecătoriei Chişinău, este necesară renovarea sistemului de acces control şi instalarea sistemului de supraveghere video în interiorul şi exteriorul clădirii”.

CSM a căzut de acord cu cele enumerate de Ghenadie Pavliuc și a solicitat președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, prezentarea unui deviz de cheltuieli pentru lucrările de reparație.

Sursa doc: CSM

Amintim că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, sediile Judecătoriei Chișinău s-a specializat. Judecătorii din cadrul sediului Ciocana vor examina cauzele în materie contravenţională şi activitatea judecătorilor de instrucţie.

Sediile Judecătoriei Chișinău, deja specializate. Lista judecătorilor care vor activa la fiecare

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1290 0.0010%
USD USD 18.5163 -0.6471%
RUB RUB 0.2447 0.4103%
RON RON 4.1626 -0.1224%
UAH UAH 0.6787 -0.8618%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile