Logo Realitatea.md

Șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, le-a vorbit copiilor despre siguranța pe internet

13 Februarie 2018, 21:37 // Societate

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, le-a vorbit voluntarilor de la Centrul Internațional La Strada despre siguranța cazurile de abuz în mediul online și despre cum ne putem proteja atunci când navigăm pe internet, oferindu-le acestora exemplul propriilor copii.

Potrivit șefului poliției, Alexandru Pînzari, instituția pe care o conduce are o atitudine deosebită față de infracțiunile comise asupra copiilor, iar cele din domeniul online nu sunt o excepție. Funcționarul susține că a discutat în repetate rânduri cu propriii copii despre regulile de siguranță pe Internet, spun reprezentanții Centrului La Strada.

La întrevedere a participat și reprezentantul Centrului de Combatere a Crimelor Informaționale (CCCI). La rândul lui, reprezentantul CCCI le-a oferit tinerilor mai multe informații utile despre cum funcționează o raportare și de ce este important nu doar să raportam un caz de abuz dar și să salvăm dovezile infracțiunilor.

Gazdele le-au mai povestit tinerilor despre cele mai răsunătoare cazuri de abuz asupra copiilor pe Internet: infracțiuni cu caracter sexual, șantaj, escrocherii. Atât vizitatorii cât și reprezentanții statului au convenit asupra faptului că domeniul este unul sensibil și totodată foarte important având în vedere că două treimi dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani accesează zilnic Internetul, iar prevenirea prin informare și educare trebuie să aibă întâietate în eforturile în domeniu.

La discuții a participat și președinta Centrului Internațional "La Strada", Ana Revenco. Tinerii le-au înmânat factorilor de decizie câte un set de materiale informaționale care conțin sfaturi practice și reguli "de aur" în utilizarea inteligentă a Internetului și mai ales a rețelelor sociale.

Tinerii care au fost în vizită la MAI sunt a unsprezecea generaţie de voluntari în cadrul Programului "De la Egal la Egal" al Centrului Internaţional "La Strada". Aceştia au fost instruiţi privind siguranţa online, astfel că în continuare ei vor fi cei care vor veni în faţa altor adolescenţi în instituţiile de învăţământ din ţară, pentru a le vorbi despre cum pot fi în siguranţă online, dar şi despre cum pot raporta un abuz pe www.siguronline.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)