Logo Realitatea.md

Șeful postului ANSA de la Leușeni, care punea bețe în roate importatorilor, și-a recunoscut vina

08 Septembrie 2017, 10:49 // Societate

Şeful Postului control fitosanitar Leușeni al Agenţiei naţionale pentru siguranţa alimentelor (ANSA), învinuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă, și-a recunoscut vina și colaborează cu ancheta. Ieri, Judecătoria Chişinău a decis arestarea la domiciliu, pe un termen de 20 de zile, la cererea procurorilor anticorupție.

Foto: ansa.gov.md

Realitatea.md amintește că acesta a fost reţinut, acum două zile, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului control fitosanitar Leușeni, folosind situația de serviciu, ar fi dat indicații ilicite medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Republica Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal.

Ulterior, după ce discuta cu agenţii economici, funcţionarul îi condiţiona să-i achite diferite sume de bani pentru a soluţiona problema. Alături de el, a mai fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.

Citește și:

Au trecut acum două luni la „casă nouă”, dar deja au călcat pe bec! Reacția șefiei la perchezițiile de la postul de control sanitar Leuşeni al ANSA

A numărat banii obținuți ilegal, până când CNA a bătut la ușă! Vezi ce schemă a pus la cale un șef de la ANSA

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6275 -0.3271%
USD USD 16.8512 -0.0949%
RUB RUB 0.2979 -0.0336%
RON RON 4.4163 -0.5450%
UAH UAH 0.5840 -0.2562%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile