Logo Realitatea.md

Sentință în cazul accidentului din s. Valea Perjei, soldat cu patru morți! Șoferul care a provocat impactul, condamnat la ani grei de pușcărie

03 Iulie 2018, 09:15 // Societate

Șoferul care în toamna anului trecut a provocat un accident soldat cu patru decese, în satul Valea Perjei din raionul Ceadîr-Lunga, a fost condamnat la 12 ani de pușcărie, cu privarea dreptului de a conduce pe o perioadă de cinci ani, anunță Procuratura Generală.

Accidentul s-a produs în noaptea de 28 octombrie 2017, la ieşirea din satul Valea Perjei. Șoferul, aflat în stare avansată de ebrietate, conducea un Volkswagen Caddy. Acesta era însoțit de alți doi pasageri. La un moment dat, șoferul a ieșit pe  contrasens și a lovit frontal un automobil VAZ, care se deplasa regulamentar.

Impactul a fost atât de violent, încât şoferul cu cei trei pasageri din VAZ s-au stins pe loc, iar inculpatul împreună cu cei doi pasageri pe care-i avea la bord, au fost transportaţi la spital cu diverse traumatisme.

Fiind supus testării alcooscopice, în sângele inculpatului a fost depistată o concentraţie de 3,78 g/l de alcool. Mai mult, acesta a urcat la volan chiar dacă era privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani, după ce fusese anterior condamnat pentru conducerea vehicolului în stare de ebrietate.

Inculpatul, în vârstă de 30 de ani, este locuitor al oraşului Ceadâr-Lunga şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Sentinţa a fost dictată dupa ce Procuratura raionului Taraclia a demonstrat vinovăţia inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvîrşită în stare de ebrietate, soldată cu decesul a două sau mai multor persoane” (art.264 alin.(6) Cod penal).

Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să le achite rudelor celor 4 victime decedate în accident câte un milion de lei fiecăruia drept prejudiciu moral şi 18 mii de lei pentru cheltuieli de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4181 0.0382%
USD USD 17.2037 0.0809%
RUB RUB 0.2264 0.1770%
RON RON 4.1911 0.0692%
UAH UAH 0.6051 -0.1815%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile