Logo Realitatea.md

Serghei Lavrov: Unele ţări europene se opun planurilor SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei

12 Februarie 2018, 10:01 // În lume

Un număr de ţări europene importante nu sunt de acord cu planurile SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei, iar Washingtonul încearcă să atragă în acestă iniţiativă o serie de state cunoscute pentru atitudinea lor rusofobă, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Foto: rbk; businessinsider.com

„Europa nu este tăcută, ridică obiecţii [faţă de livrările de armament către Ucraina efectuate de SUA] cu o voce scăzută, nu în public”, a declarat ministrul rus într-un interviu la postul Rossiya-1, citat de agenţia de ştiri Tass.

„Potrivit datelor noastre, îşi exprimă dezacordul în discuţiile cu Statele Unite, ca răspuns la cerinţele imperative ale Washingtonului ca Europa să se alăture” acestei iniţiative, a completat Lavrov.

„Statele Unite încearcă acum să ademenească în aceste planuri o serie de ţări cunoscute pentru atitudinea lor rusofobă, şi anume vecinii noştri baltici şi Polonia”, a adăugat oficialul rus.

Potrivit Mediafax, la finalul lunii decembrie, Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, a declarat că Washingtonul a decis să ofere Ucrainei „capabilităţi defensive îmbunătăţite ca parte a efortului nostru (american) de a ajuta Ucraina să-şi consolideze capacitatea de apărare pe termen lung, să-şi protejeze suveranitatea şi integritatea teritorială, să descurajeze alte agresiuni”.

Potrivit postului de televiziune ABC, preşedintele american Donald Trump ar urma să aprobe planul care stipulează furnizarea de armament antitanc Ucrainei în valoare de 47 de miliarde de dolari.

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile