Logo Realitatea.md

Serviciul de îngrijire paliativă la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi, disponibil și la Taraclia și Cahul

20 Iulie 2018, 17:37 // Societate

Serviciul de îngrijire paleativă la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi este disponibil în alte două raioane din sudul republicii: Taraclia și Cahul. Astăzi, a fost lansată o echipă mobilă, care va activa la Taraclia, în cadrul unei organizații non-guvernamentale specializate în prestarea serviciilor de îngrijire paliativă.

Foto simbol: radioconstanta.ro

Echipa mobilă, formată din medici, asistenți medicali, asistenți sociali și psihologi va oferi servicii de asistență medicală, socială și de asistență psiho-emoțională pacienților, care sunt în ultimul stadiu al unei boli incurabile.

Echipa mobilă beneficiază de susținere financiară integral, medicamente, consumabile și un automobil, utilizat pentru efectuarea vizitelor la domiciliu.

„Specialiştii din medicina primară oferă servicii medicale la domiciliu, îngrijiri paliative și reabilitare, iar implicarea în acest proces a organizațiilor non-guvernamentale asigură deservirea unui număr mai mare de beneficiari, ce necesită astfel de servicii. Este important ca pacientii sa benefieze de servicii medicale calitative, care să le reducă din povara maladiilor de care suferă”, a declarat în acest context secretara de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) Rodica Scutelnic.

„Sunt foarte bucuroasă că Hospices of Hope Moldova a reușit să resusciteze echipa mobilaă de servicii de îngrijiri paliative din Taraclia. Activitatea lor este foarte necesară în acest raion, iar acum după instruirile care au avut loc în ultimele săptămâni pot spune cu siguranță că pacienții, care suferă de boli incurabile cu prognostic limitat de viață, vor fi în cele mai bune mâini. Cu suportul donatorilor externi, sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și al Școlii de Management în Sănătate Publică afirm cu satisfacție că, din rețeau Hospices of Hope fac parte 5 echipe mobile multidisciplinare”, a menționat managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu.

Rețea națională de îngrijire paliativă, care oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi este dezvoltată de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile