Logo Realitatea.md

Serviciul Vamal s-a mobilizat împotriva contrabandei după gestul premierului Pavel Filip

18 Mai 2017, 18:13 // Societate

Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul relatărilor expuse de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, referitor la fenomenul contrabandei cu alcool și presupusele abuzuri comise de unii colaboratori vamali în acest domeniu.

În acest context, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor ilegalităților invocate, conducerea Serviciului Vamal a dispus inițierea unei anchete de serviciu, care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină a instituției.

Foto: customs.gov.md

Directorul general al Vămii, Vitalie Vrabie, a dispus, de asemenea, și crearea unui grup de lucru, constituit din responsabili ai subdiviziunilor specializate. Sarcinile de bază înaintate membrilor grupului de lucru vizează efectuarea unei analize exhaustive a tranzacțiilor cu produse alcoolice și a altor categorii de mărfuri accizate pentru o perioadă determinată de timp, identificarea unor mecanisme suplimentare de contracarare a fenomenului contrabandei cu mărfuri accizate, precum și elaborarea și înaintarea, la necesitate, a unor propuneri de ajustare a cadrului legal care reglementează domeniul dat.

Totodată, Serviciului Vamal își exprimă disponibilitatea colaborării cu celelalte instituții de aplicare a legii, abilitate cu atribuții în domeniul combaterii contrabandei, parteneriat ce va eficientiza considerabil lupta cu acest flagel.

Combaterea traficului ilicit cu bunuri reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Serviciului Vamal, care, în cadrul reformelor demarate a instituit o politică de toleranță zero față de schemele infracționale care atentează la securitatea economică a statului. Menționăm că Serviciul Vamal va continua întreprinderea tuturor măsurilor de rigoare pentru a asigura un mediu competitiv pentru toți agenții economici care activează în conformitate cu legislația în vigoare.

Vezi și:

Poliția, pusă pe jar de Pavel Filip! Se întreprind măsuri urgente pentru a combate contrabanda cu alcool

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5696 0.5741%
USD USD 17.6645 0.6467%
RUB RUB 0.2849 -0.0702%
RON RON 4.0961 0.6042%
UAH UAH 0.7245 0.6110%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile