Logo Realitatea.md

Serviciul Vamal va automatiza toate procesele, inclusiv administrative! Ce presupune procesul

25 Mai 2018, 20:45 // Societate

Serviciul Vamal demarează procesul de automatizare a tuturor domeniilor, inclusiv cele administrative. Procesul va fi etapizat și va cuprinde mai multe faze de implementare. O evaluare a situației actuale a fost realizată în cadrul unei ședințe convocate de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Scopul este de a elabora o strategie de dezvoltare a infrastructurii IT. Pentru aceasta, șeful Vămii a solicitat un raport care să conțină potențiale soluții IT pentru toate domeniile administrate, de la analiză de risc, perfectare vamală sau control ulterior, până la managementul resurselor umane și a documentelor.

”Vom prioritiza necesitățile. La prima etapă, vom începe prin a selecta cinci domenii vitale pentru activitatea vamală, după care, vom continua cu dezvoltarea infrastructurii IT la nivelul întregului sistem”, a menționat Vitalie Vrabie.

Pe lângă dezvoltarea programelor informatice, șeful Vămii a menționat și necesitatea dezvoltării centrelor de date din gestiunea autorității vamale. Acest lucru e necesar pentru extinderea capacității de stocare a datelor. ”Creșterea schimburilor comerciale și a numărului de traversări, consemnată de la an la an, generează și sporirea fluxurilor de date. Prin urmare, trebuie să ne gândim în perspectivă și să asigurăm aceste spații de stocare.”, a remarcat Vitalie Vrabie.Serviciul Vamal

Directorul General al Vămii a stabilit un termen de două săptămâni pentru prezentarea unui Plan de acțiuni. Tot până atunci, instituția ar urma să aibă și costurile estimative pentru toate modernizările preconizate. Acestea vor fi acoperite din bugetul instituției, precum și din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare.

Citeste tot despre: serviciul vamal, Vitalie Vrabie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile