Logo Realitatea.md

Și-au procurat o barcă și transportau marfă din Ucraina prin contrabandă pe râul Nistru. Trei indivizi, reținuți de oamenii legii (FOTO)

13 Iunie 2018, 11:14 // Societate

Trei persoane au fost rețșinute de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal, fiind suspectați de contrabandă cu mărfuri de larg consum, care erau introduse în țară cu ajutorul unei bărci pe râul Nistru.

Foto: pccocs

Potrivit PCCOCS, persoanele au fost reținute în flagrant, în momentul transportării mărfurilor trecute peste rîul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare şi până la cele de depozitare fiind monitorizat prin intermediul mijloacelor tehnice speciale. Marfa era procurată de la piața „KM7” din orașele Odesa şi Cernăuţi, Ucraina. Documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecţilor în faptele incriminate.

Astfel, în localitatea Codreni din raionulOcniţa au fost reţinute trei vehicule în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum şi ambarcaţiunea utilizată la transportarea acestora. În colete se aflau articole vestimentare şi de încălţăminte, produse de îngrijire personală şi alte bunuri, pentru care suspecţii nu deţineau niciun act de provenienţă sau posesie.

Valoarea mărfurilor ridicate de la învinuiţi ajunge până la aproximativ un milion de lei.

Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost plasaţi în arest preventiv. În prezent, activităţile procesuale continuă, în scopul stabilirii implicării învinuiţilor şi în alte cazuri similare. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile