Logo Realitatea.md

Și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 a venit cu o reacție la declarațiile lui Mihai Stratulat: „Afirmaţiile dumnealui au o tentă de marketing neloial”

11 Iulie 2018, 18:36 // Societate

Și reprezentanții Spitalului Clinic Municipal nr. 1 a venit cu un comentariu la acuzațiile medicului Mihai Stratulat, de faptul că medicii de aici ar pune diagnoze greșite în mod intenționat, pentru a spori numărul de pacienți, de care depinde finanțare instituției respective.

Foto simbol

Reprezentanții spitalului susțin că nu intenționează să comenteze niște decalații de pe rețelele de socializare, totuși, susțin că acestea sunt făcute în contextul în care Stratulat colaborează cu un spital privat și că aceasta ar fi o acțiune de marketing.

„Instituţia noastră nu comentează şi ne abţinem să reacţionăm la postările personale pe reţelele de socializare, care reiesă din dreptul fiecărui cetăţean la libera exprimare şi nu pot fi supuse unei limite a subiectivităţii. Mai mult decât atât, vom evita polemicile iniţiate de dl Mihai Stratulat, ca reprezentant şi partener de afaceri al unei clinici private de pediatrie, afirmaţiile dumnealui având o tentă de marketing neloial, urmărind ponegrirea instituţiei şi tuturor cadrelor medicale şi reducerea încrederii pacienţilor în sistemul medical de stat, în favoarea celor private”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instiuția medicală. 

„Aducem la cunoștință că Spitalul Clinic Municipal Nr.1 primește anual circa 8000 de nașteri și tratează până la 4000 de copii cu diferite patologii neonatale și neurologice. În rezultatul serviciilor medicale prestate, spitalul se clasează, în continuare, pe prima poziție la categoria Satisfacția Pacienților, potrivit sondajelor realizate de către portalul www.spitale.md și a numeroaselor mulțumiri parvenite de la pacienți”, se mai precizează în comunicat. 

Amintim că, pediatrul Mihai Stratulat a scris recent o postare pe rețelele de socializare în care vine cu acuzații dure la adresa conducerii Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (str. S. Lazo) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu), precum că aceștia ar pune copiilor diagnoze greșite, în mod intenționat, pentru a spori numărul copiilor internți în spital și a primi mai mulți bani de la CNAM.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului Clinic Municipal nr. 1 resping acuzațiile aduse de medicul Mihai Stratulat și susțin că acesta din urmă ar încerca să-și facă imagine pe seama unor astfel de declarații. 

Subiectul a fost abordat azi și de premierul Pavel Filip, în debutul ședinței Cabinetului de Miniștri. De asemenea, Centrul Național Anticorupție a anunțat că s-a autosesiza pe marginea cazului dat. 

Între timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a inițiat o anchetă cu privire la acest caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile