Logo Realitatea.md

Silvia Radu: Nu mai vreau ca și anul acesta oamenii să vadă la televizor cum autoritățile au fost luate prin surprindere de ninsoare (VIDEO)

13 Noiembrie 2017, 10:49 // Societate

Autoritățile municipale se pregătesc de sezonul rece și de primele zăpezi. Potrivit lui Vitalie Butucel,  directorul adjunct al Direcției generale transport și căi de comunicație Chișinău, sunt deja pregătite 81 de autospeciale de intervenție în caz de ninsoare.

Embed:

Totodată, potrivit funcționarului de la Direcția transport, în stoc astăzi sunt circa o mie de tone de material antiderapant: sare și nisip, iar până pe data de 1 decembrie urmează a fi cumpărate încă zece mii de tone, care să ajungă pentru două sezoane.

Primarul interimar Silvia Radu i-a reproșat lui Vitalie Butucel că aceste zece mii de tone de material antiderapant sunt insuficiente pentru doi ani, or, potrivit șefului adjunct de la Direcția transport, anul trecut, au fost utilizate 7500 de tone.

Ulterior, Butucel a declarat că s-ar putea ca anul acesta consumul să fie mai mic, or, au fost ani când s-au utilizat și cinci sau șase tone.

Edilul interimar oricum a rămas nesatisfăcută de răspuns și a cerut de la responsabilii Direcției transport să i se prezinte statistica consumului de material antiderapant în ultimii cinci ani.

„Eu nu mai vreau ca oamenii să vadă și anul acesta la televizor cum autoritățile au fost luate prin surprindere”, a declarat Silvia Radu, precizând că va convoca vineri ședința consiliului pentru situații excepționale.

Mai mult, primarul interimar susține că ar fi bine ca și în Chișinău să se introducă practica altor țări unde pentru trotuar se folosesc anumite substanțe care nu permit formarea ghețușului și care sunt împrăștiate pe trotuare cu o zi înainte ca meteorologii să prognozeze înghețuri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile