Logo Realitatea.md

Silvia Radu a căutat-o pe Eugenia Vornicescu, șefa de la Direcția economie care se plimbă cu Skoda de serviciu, pe la toate spitalele din Chișinău (VIDEO)

05 Februarie 2018, 13:18 // Societate

Primarul interimar Silvia Radu are dubii că șefa-adjunct a Direcției generale economie Eugenia Vornicescu este internată în spital, așa cum a anunțat funcționara acum o săptămână, când conducerea Primăriei i-a cerut explicații vizavi de modul în care utiliează automobilul de serviciu Skoda. 

Embed:

Silvia Radu susține că i s-a comunicat inițial că Eugenia Vornicescu este internată la Spitalul de Urgență, dar informația nu a fost confirmată de conducerea instituției medicale: „Am sunat la Spitalul de Urgență să văd ce s-a întâmplat cu doamna Vornicescu și mi s-a comunicat că dumneaei nu este la Spitalul de Urgență. Apoi mi s-a spus că este la un spital din sectorul Rîșcani, dar nici acolo nu se afla”, a spus Silvia Radu azi, în cadrul ședinței de la Primărie. 

Acesta l-a întrebat pe șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, dacă știe unde este șefa-adjunct de la Direcția economie.

„Doamna Vornicescu e în concediu de boală de pe data 25, în prezent e în spital... În general sunt date cu caracter personal, dar dacă Dvs. insistați... Ea e internată în Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail. Într-adevăr, ea a fost internată inițial la Spitalul de Urgență...”, spus Mihai Moldovanu. 

La rândul ei, Silvia Radu susține că la Spitalul de Urgență nu este indicat nicăieri faptul că Eugenia Vornicescu ar fi fost internată: „A fost verificat și sistemul și catalogul care se duce în scris și nu există nici o adresare din partea ei”, a spus primarul interimar. 

Mihai Moldovanu spune că doar Ministerul Sănătății poate să verifice veridicitatea concediului medical. Astfel, Silvia Radu a declarat că Primăria va face o adresare la Minister pentru a verifica aceste date. 

Amintim că, totul a început când o mașină a Primăriei a fost zărită în curtea blocului unde locuiește șefa Direcției generale economie, Aliona Berdilă, care în prezent se află în concediu de maternitate. Ulterior, s-a constatat că mașina e utilizată în scopuri personale de șefa-adjunct a direcției Eugenia Vornicescu. Potrivit conducerii Primăriei, în ziua în care de la funcționară s-au cerut explicații vizavi de aceste bănuieli, Eugenia Vornicescu a anunțat brusc despre faptul că s-a îmbolnăvit.

La Primărie se face o anchetă internă în privința acestui caz. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile