Logo Realitatea.md

Silvia Radu dezvăluie ”misterul” copacilor vopsiți cu var și răzoarelor de culoarea roz din Scuarul Catedralei (VIDEO)

05 Aprilie 2018, 22:50 // Societate

Mulți dintre voi ați văzut că în fiecare primăvară pomii sunt curăţaţi de crengile uscate şi văruiţi, cel puțin un metru de la sol și v-ați întrebat de ce se face asta? Este o lucrare de pe care o făceau și bunicii noștri, astfel că beneficiile sale sunt testate în timp. 

Embed:

Specialiștii spun că tratamentul este unul dezinfectant și ține la distanță o serie de paraziți care pot provoca probleme scoarței. Pe de altă parte, aceasta mai are și un rol estetic, oferind un aspect îngrijit. Cu toate acestea, este o tradiție care și-a lăsat amprentele din timpul Uniunii Sovietice, iar autoritățile municipale se gândesc să renunțe la ea și explică cum stau lucrurile de fapt.

Primarul interimar, Silvia Radu, a declarat în cadrul emisiunii ”În PROfunzime” că agenții economici sunt cei care decid vopsirea copacilor și bordurilor pe care le au în gestiune, și nu Primăria. Potrivit acesteia, este o tradiție sovietică care redă un aspect mai puțin frumos orașului și s-ar putea ca autoritățile municipale să renunțe la ea.

”Oamenii continuă să facă ceea ce au făcut toată viața, iar acest lucru trebuie schimbat. Se întâmplă multe lucruri nostime în Chișinău care trebuiesc schimbate”, a menționat primarul interimar.

Totodată, probabil ați observat că răzoarele din Scuarul Catedralei Mitropolitane au fost vopsite cu var de culoare roz și nu albă. Silvia Radu a menționat că este o decizie a femeilor angajate la ”Spații Verzi”, care s-au gândit că ”acel roz” este potrivit sărbătorilor pascale. 

”M-a amuzat și pe mine această decizie. Așa a fost să fie ca în acest an să fie culoarea roz, au decis femeile, așa a apărut această pictură murală pe care și-au permis-o Spațiile Verzi”, a declarat Silvia Radu.

Chișinăul, vopsit în lung și-n lat cu var, înainte de Paști (GALERIE FOTO)

Foto: Diez.md 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9105 0.5915%
USD USD 16.6386 0.1499%
RUB RUB 0.2482 0.2019%
RON RON 4.0576 0.4481%
UAH UAH 0.5989 -0.9264%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile