Logo Realitatea.md

Silvia Radu începe ”curățenia” în sistemul de sănătate și lansează o adresă electronică specială

08 Februarie 2018, 23:30 // Societate

Primarul General interimar al Capitalei, Silvia Radu a lansat o adresă de email specială, unde cei care au avut de suferit din cauza administrației proaste a spitalelor municipale pot să trimită pângeri și să dezvăluie neregulile depistate. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit Silviei Radu, decizia a fost luată după ce în ultimele zile, a primit numeroase plângeri de la doctori și asistente medicale în care s-a semnalat abuzuri grave ale administrației spitalelor municipale.

Mai mult, aceasta susține că, în caz de necessitate, informațiile vor fi redirecționate organelor abilitate pentru verificări și luarea măsurilor ce se impun.

”Mulți dintre voi îmi scrieți sub protecția anonimatului și îmi dezvăluiți fapte grave. Vreau să vă asigur, pe toți, că nimeni și nimic nu mă vor opri până nu voi curăța această mafie ”medicală”. Vă pun la dispoziție adresa de email raport.abuz.chisinau@gmail.com unde îmi puteți transmite toate informațiile de care dispuneți și pe care le voi redirecționa, în caz de necesitate organelor abilitate, CNA și Procuraturii. Consider că trebuie de urgență să facem curățenie în acest sistem putred”, menționează Silvia Radu.

”Vreau să vă rog să rezistați! Nu sunteți singuri. Sunt lângă voi și fac tot posibilul să îndreptăm lucrurile. Nu aveți de ce să vă temeți. Sunt sigură că împreună, și doar împreună, vom reuși. Am început curățenia în sistemul de sănătate. Va urma sistemul de învățâmânt. Și acolo vreau să facem neapărat ordine! Repet, toți cei care au ceva de raportat o pot face pe adresa raport.abuz.chisinau@gmail.com”, se arată în mesaj.

Realitatea.md amintește că recent, primarul interimar Silvia Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul Municipal Nr. 1 din Chișinău în urma sesizărilor pacienților privind condițiile proaste din instituție și a rămas dezamăgită de modul în care este gestionată instituția medicală.

Mai mult, Silvia Radu l-ar fi prins chefuind pe șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu împreună cu conducerea Spitalului nr. 1. Ultimii ar fi consumat alcool, în timpul orelor de muncă.

CITEȘTE ȘI:

Radu a făcut o vizită inopinată la Spitalul. nr. 1: „Nu înțeleg de ce oamenii care vin în spitale trebuie să plătească pentru bahile” (VIDEO)

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

Va demisiona ori nu Mihai Moldovanu! Cum a răspuns șeful Direcției sănătate la această întrebare (VIDEO)

Mihai Moldovanu recunoaște: Spitalele sunt obligate să asigure GRATUIT vizitatorii cu „bahile”. „Sigur că este un abuz!” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3940 -0.2212%
USD USD 16.6852 0.1314%
RUB RUB 0.2679 -0.1119%
RON RON 4.1634 -0.1966%
UAH UAH 0.6360 0.1102%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile