Logo Realitatea.md

Silvia Radu susține că este absolut apolitică: „Îl cunosc pe Vlad Plahotniuc, dar nu am avut întrevederi bilaterale!” (VIDEO)

16 Februarie 2018, 23:34 // Politica

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a declarat că nu este absolut afiliată politic și nu a avut întrevederi bilaterale cu liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în perioada de exercitare a funcției deținute în prezent. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

„Am acceptat propunerea domnului Grozavu de a deveni primar interimar al Chișinăului, doar cu condiția că candidatura mea va fi independentă în ceea ce ține de luarea deciziilor. O altă condiție a fost să nu fac parte din nici un partid, fiindcă nu-mi propun nici o carieră politică în cadrul unui partid cel puțin în viitorul apropiat”, a zis Silvia Radu.

Primarul interimar al Capitalei a declarat că presupunerile precum că are o înțelegere cu liderul PD-ului, Vlad Plahotniuc nu sunt altceva decât legende.

„Legende sunt și vor fi, fiindcă oamenii nu pot să trăiască fără legende. Dar eu vreau să confirm încă odată că sunt o persoană complet apolitică. Așa cum am fost și până acum. Nu am aparținut nici unui partid și nu-mi propus să aparțin vreunui partid. Consider că oamenii au nevoie de un primar care să fie în afara oricărei politici”, a menționat ea. 

Totodată, Silvia Radu a subliniat că nu a avut întrevedere bilaterală cu Vlad Plahotniuc în perioada de exercitare a funcției de primar interimar. 

„Eu îl cunosc pe domnul Plahotniuc, am zis nu odată. Prin funcțiile care le-am deținut și în fruntea companiei „Fenosa” și în calitate de Consul onorific al Spaniei, care am exercitat-o. Am fost nevoită să am întâlniri și atunci am fost la întrevedere cu Vlad Plahotniuc. Eu îl cunosc. Confirm acest lucru. Dar nu am convenit nici o partajare politică de nici un gen, fiindcă sunt în afara politicii”, a conchis Radu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.4078%
USD USD 17.0468 0.2547%
RUB RUB 0.2217 1.4645%
RON RON 4.1385 0.4685%
UAH UAH 0.6030 0.6006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile