Logo Realitatea.md

Situația economică în Europa de Est și spațiul CSI, prezentată la Bruxelles de președintele democrat Marian Lupu (FOTO)

04 Iunie 2016, 16:12 // Politica

Noile provocări la adresa economiei mondiale precum și factorii care duc la creșterea și mai mare a inegalităților econimice, au fost temele de discuție în cadrul unei ședințe a Comisiei privind Inegalitatea, structură din cadrul Internaționalei Socialiste (IS), care s-a întrunit la Bruxelles. În calitatea sa de vicepreședinte al IS, președintele democrat Marian Lupu, a participat la ședință cu o prezentare generală a situației economice din Europa de Est și spațiul CSI.

foto: facebook.com/MarianLupuRM

În cadrul ședinței de la Bruxelles au fost puse în discuție subiecte legate de justiția socială, sănătate, schimbările climaterice, migrația, nivelul educației la nivel regional și mondial precum și un șir de alte subiecte de actualitate internațională. Obiectivul întrunirii a fost identificarea punctelor cheie, a strategiei și conturarea planului de acțiuni privind diminuarea inegalităților econimice la nivel național, regional și desigur la nivelul economiei mondiale.

„Politicul nu poate fi omis când disuctăm despre economic, social sau oricare alt domeniu ce are tangență cu statul, statele sau structurile suprastatale. În acest sens am făcut o prezentare e evoluțiilor politice regionale și a posibilelor scenarii”, a scris liderul democrat Marian Lupu pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit președintelui PD, la eveniment au participat reprezentanții partidelor de orientare social-democrată din mai multe state, ex-președinți și ex-prim-miniștri, miniștri și experți din domeniul economic. Comisia a fost prezidată de către Elio Di Rupo, ex-prim-ministrul Belgiei, liderul Partidului Socialist, cu participarea lui George Papandreou, președintele IS și ex-prim-ministru al Greciei, Luis Ayala, Secretarul Geneal al IS, Eero Heinaluoma, ex-speaker al Parlamentului finlandez, Ricardo Lagos, ex-președinte al Republicii Chile, Richard Parker, profesor de economie și politici publice la Universitatea din Harvard, ex-consilierul senatorului Kennedy, președinte ADA (Americans for Democratic Action), precum și alți colegi repezentanți ai instițuiilor publice naționale și regionale.

În cadrul reuniunii Consiliului Internaționalei Socialiste, care se va întruni la începutul lunii viitoare la Geneva, Comisia privind Inegalitatea va avea din nou o ședință în care va definitiva documentul ce va fi prezentat partidelor membre din cadrul IS, ca reper, soluție și plan de acțiuni în vederea diminuării inegalităților economice mondiale.

Foto: facebook.com/MarianLupuRM

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0315%
USD USD 17.4778 -0.1753%
RUB RUB 0.2737 -0.0730%
RON RON 4.0577 0.0074%
UAH UAH 0.7329 0.0546%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile