Logo Realitatea.md

Socialiștii nu se lasă! Un candidat PSRM vorbește într-un spot despre „guvernarea lui Dodon și Greceanîi” (VIDEO)

16 Noiembrie 2014, 18:48 // Politica
// Autor:  
Maxim Pulber

După spotul scandalos cu analistul Bogdan Țîrdea, la finalul căruia „Republica Moldova” era scris cu „k”, socialiștii au mai lansat unul. De această dată, în fața camerelor vorbește „antreprenorul” Veaceslav Anghel, locul 46 pe lista candidaților PSRM la funcția de deputat. Acesta se arată dezamăgit de starea de lucruri din Republica Moldova și speră că socialiștii își vor onora promisiunile privind cota zero pe profitul reinvestit, „așa cum cum a fost pe timpul guvernării lui Dodon și Greceanîi”.

captură: youtube.com

În spotul publicitar al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Veaceslav Anghel apare în ipostaza unui agricultor care merge printr-o vie, iar apoi ridică o ladă cu mere într-un depozit. Acesta spune că s-a săturat de controale, estorcare de bani și impozite excesiv de mari, așa că va vota socialiștii.

„Doar îmi doresc să achit impozitele onest și să trăiesc decent. Cred că socialiștii își vor onora promisiunile, vor introduce cota zero la impozitele pe profitul reinvestit așa cum a fost pe timpul guvernării lui Dodon și Greceanîi”, spune acesta în spotul socialiștilor.

Cel mai probabil Anghel se referă la perioada anilor 2008-2009, când actualul lider socialist, Igor Dodon, activa în funcția de ministru al Economiei și Comerțului și prim-vice-primministru în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi, cap de listă al socialiștilor pentru alegerile din 30 noiembrie. Perioada însă este mai mult cunoscută ca „guvernarea comunistă”, decât cea a lui „Dodon și Greceanîi”.

Veaceslav Anghel este pe poziția 46 în lista candidaților socialiști la funcția de deputat. Potrivit informațiilor despre candidat, furnizate Comisiei Electorale Centrale, acesta este originar din satul Sadova, raionul Călărași, fiind consătean cu Igor Dodon, este de profesie jurist și activează în calitate de administrator al „Exclusiv Media SRL”.

„Exclusiv Media” activează pe piața publicității, oferind toate tipurile de publicitate, inclusiv complexă și de imagine, și prestează servicii întreprinderilor și organizațiilor. SRL-ul editează și difuzează în Republica Moldova ziarul „Argumentî i Faktî v Moldove”. Creșterea merelor sau viței de vie nu se regăsește însă printre domeniile de activitate ale societății cu răspundere limitată.

Spotul publicitar a fost încărcat pe contul de YouTube, Actualitati.md, care este un portal informațional al PSRM.

Realitatea.md amintește că acum câteva săptămâni, socialiștii au elaborat un spot video în care apărea analistul Bogdan Țîrdea, locul 10 pe lista PSRM la funcția de deputat. Spotul se încheia cu textul „Votează cu Partidul Socialiștilor din Republika Moldova”, ceea ce reprezintă profanarea simbolurilor de stat. Socialiștii au negat fapta, acuzând de fals reporterii Realitatea.md și amenințând cu judecata.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile