Logo Realitatea.md

Societatea civilă vrea transparență în ancheta pornită în dosarul copilului împușcat și găsit într-o fântână la Telenești

24 Noiembrie 2017, 08:45 // Societate

Societatea civilă s-a mobilizat și a lansat o petiție prin care cere transparență în ancheta inițiată în dosarul copilului de 7 ani din Telenești, împușcat în umăr de prietenul său de 14 ani în timp ce se jucau și apoi găsit într-o fântână din localitate.

Foto: petitieonline.com; dse.md

Totul după ce s-au vehiculat mai multe versiuni. „Sunt enorm de multe detalii din spusele martorilor, ce nu au fost luate în considerație în anchetă, precum ar fi mașina părintelui minorului. Se presupune că tata acestuia a transportat cu mașina corpul copilul spre fântână. Fie chiar și o ipoteză, mașina trebuia să fie verificată. Apoi, casa în care a avut loc crima, la fel, nu a fost verificată de poliție nici în timpul căutărilor, nici după”, se menționează în petiție.

Totodată, se cere, în special, transferarea dosarului în gestiunea autorităților de la Chișinău și procurorii și polițiștii să comunice cât mai multe despre evoluțiile înregistrate în cadrul anchetei.

Până în prezent, petiția a fost semnată de 4.230 de oameni. Aceasta poate fi citită integral AICI.

Realitatea.md amintește că, acum două zile, copilul a fost înmormântat de familie chiar în ziua în care urma să împlinească 7 ani. Rezultatele preliminare ale expertizei medico-legale au arătat că acesta a murit din cauza unei hemoragii puternice survenite în urma unei împușcături.

Micuțul a fost dat în căutare de părinți, după ce nu s-a întors acasă de la joacă. Potrivit poliției locale, el s-a jucat împreună cu un minor, găsit vinovat, cu o armă de vânătoare a tatălui bănuitului, iar în momentul în care ar fi vrut să pună arma la loc, ar fi avut loc tragedia.

Suspectul a povestit oamenilor legii că ar fi încercat să-l spele pe prietenul său de sânge, însă la scăpat în fântână. Acesta nu a alertat poliția de frică, însă i-a dezvăluit unei rude tot ce s-a întâmplat.

El și tatăl său au fost reținuți de poliție pentru 72 de ore și învinuiți pentru omor din imprudență și, respectiv, păstrarea neglijentă a armei de foc. Ulterior, însă, au fost eliberați, având interdicția de a părăsi țara. Investigațiile continuă pe caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile