Logo Realitatea.md

Șoferul, care a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa în această iarnă, a fost condamnat la închisoare

07 Mai 2018, 14:01 // Societate

Conducătorul auto, care acum trei luni a accidentat mortal un poliţist la Coşniţa, raionul Dubăsari, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani. De asemenea, acesta a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral în mărime de 200 000 lei.

Procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, infracţiune comisă în stare de ebrietate”.

Tragedia s-a produs pe 3 februarie curent, când inculpatul, care conducea un BMW în stare de ebrietate pe traseul Dubăsari – Chişinău, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe acostamentul din sensul opus, tamponând un pieton ce staţiona în adiacentul comunei Coşniţa.

Impactul a fost atât de violent, încât victima, în vârstă de 28 de ani, a decedat pe loc. Potrivit informaţiilor, aceasta era agent de patrulare şi, în acea zi, se afla în afara orelor de serviciu.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 1,63 g/l.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto şi-a recunoscut integral vina. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

CITEȘTE ȘI:

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

Încă o tragedie la Coșnița! După decesul polițistului lovit de un BMW, o fată de 18 ani și-a pus capăt zilelor

Jizdan, despre polițistul ucis de un șofer beat la Coșnița: ”Rămâne o problemă, conducătorii auto încă nu s-au maturizat suficient” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6156 -0.2000%
USD USD 16.7892 -0.0631%
RUB RUB 0.2479 -0.2013%
RON RON 4.2193 -0.3378%
UAH UAH 0.5969 -0.0335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile