Logo Realitatea.md

Soluționarea diferendumului transnistrean a fost discutat în cadrul unei întrevederi la Chișinău

20 Decembrie 2018, 16:55 // Politica

Soluționarea diferendumului transnistrean a fost discutat de Președintele PDM (Partidului Democrat din Moldova), Vlad Plahotniuc, care a avut joi o întrevedere cu noul șef al misiunii OSCE (Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa) din Republica Moldova, Claus Neukirch. 

Foto: pdm.md

Potrivit unui comunicat emis de formațiune, Vlad Plahotniuc a vorbind despre rezultatele guvernării PDM în ultimii 3 ani în domeniul economic, social, dar și șituația politică de moment.

În ceea ce privește situația din regiunea transnistreană, președintele PDM a reiterat dorința guvernării actuale de a rezolva pașnic diferendumul transnistrean, reîntregirea țării și retragerea trupelor străine de pe teritoriul „rmn”.

Vlad Plahotniuc a spus că protocoalele dintre Chișinău și Tiraspol, semnate în urmă cu un an, au produs rezultate în anul curent. Astfel, au avut de beneficiat cetățenii Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului.

Liderul PDM s-a referit și la faptul că țara noastră deține acum controlul frontierei de stat inclusiv pe segmentului transnistrean, ceea ce reprezintă o întărire a securității naționale.

Șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a apreciat eforturile guvernării de a apropia cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv prin protocoalele semnate la sfârșitul anului 2017. El a afirmat că pașii mici de apropiere între cetățeni sunt benefici în acest context. De asemenea, Claus Neukirch i-a mulțumit președintelui PDM pentru implicarea în dosarul transnistrean și pentru voința politică de a îmbunătăți situația existentă.

Președintele PDM i-a mulțumit diplomatului european pentru aprecieri și i-a urat mult succes în activitate. Oficialul a fost asigurat că guvernarea este determinată să depășească în continuare problemele subiectul transnistrean.

Misiunea lui Claus Neukirch în fruntea Oficiului OSCE de la Chișinău a început în luna septembrie curent. Claus Neukirch provine din Germania, are 20 de ani de experiență în cadrul OSCE. Anterior, oficialul a fost adjunct al șefului misiunii OSCE în țara noastră.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile