Logo Realitatea.md

Soluţie high-tech pentru oamenii străzii din Amsterdam! Aceștia poartă jachete pentru plăţi contactless și le poți dona bani cu cardul

02 Ianuarie 2017, 14:54 // Tech

Este din ce în ce mai dificil pentru oamenii străzii să câştige bani din cerşit, dintr-un motiv destul de simplu. Din ce în ce mai mulţi oameni nu dispun de cash în portofel, deoarece plăţile mobile, cardurile şi portofelele virtuale au crescut foarte mult în popularitate.

În aceste condiţii, Carsten van Berkel şi Stefan Leendertse, de la N=5, o agenţie de publicitate din Amsterdam, au venit cu o soluţie high-tech: jachete pentru plăţi contactless care sunt purtate de oamenii străzii.

Astfel, oamenii pot dona 1 euro celui care poartă haina prin intermediul unui card contactless. Jacheta are un cititor de card încorporat, iar tot ce trebuie să facă cei care doresc să ofere bani este să ţină cardul în dreptul acestuia timp de câteva secunde.

Dispozitivul dispune şi de un ecran LCD pe care sunt afişate instrucţiunile de pentru efectuarea plăţii, scrie go4it.ro.

Banii nu merg direct la persoana care poartă jacheta, ci într-un cont supervizat de un centru pentru persoanele fără adăpost. Astfel, cei care donează au o garanţie în plus că suma nu va fi cheltuită pe droguri sau alcool.

Banii pot fi utilizaţi pentru plata unei mese, pentru un duş sau cazarea la un centru de adăpost. În Amsterdam, o noapte într-un asemenea centru costă 5 euro. Banii pot fi folosiţi şi pentru diverse cursuri, precum cele de calificare într-o meserie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1510 -0.8170%
USD USD 16.4773 0.3019%
RUB RUB 0.2653 -1.3021%
RON RON 4.3263 -0.8230%
UAH UAH 0.6308 0.7024%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile