Logo Realitatea.md

StarNet a introdus neautorizat postul ”Demnitate și Adevăr” în grila de canale TV. Reacțiile companiei și CCA

02 Octombrie 2015, 11:56 // Societate

Compania ”StarNet”, care prestează servicii din domeniul comunicațiilor, a introdus în grila de canale TV două posturi noi. Este vorba de postul Chișinău Live și Demnitate și Adevăr. Conducerea companiei susține că a primit o solicitare în acest sens de la Consiliul Național al Marii Adunări Naționale. De cealaltă parte, Consiliul Coordonator a Audiovizualului spune că aceste schimbări nu au fost coordonate.

Foto: Facebook.com/AlexeiLungu

”Am primit o scrisoare prin care Consiliul Național al Marii Adunări Naționale cere ajutorul nostru, informațional și media. Dat fiind faptul că acest consiliu a fost ales de zeci de mii de oameni noi am acceptat să le oferim gratuit acest suport!”, a declarat directorul general al companiei ”StarNet”, Alexandru Machedon, pentru realitatea.md.

În același timp, reprezentanții Consiliului Coordonator al Audiovizualului spun că aceste modificări au fost făcute cu abateri.

”Aceste modificări nu au fost autorizate. Orice schimbare în grila de canale TV trebuie să fie aprobată de către CCA. Deja la ședința Consiliului se va discuta acest caz”, a declarat șeful Direcției control și digitalizare din cadrul CCA, Victor Pulbere.

De menționat că postul Demnitate și Adevăr va transmite acțiunile de protest organizate de Platforma DA, iar postul Chișinău Live va fi un proiect de transmisiuni directe a evenimentelor din Chișinău.

Foto: Facebook.com/Alexei Lungu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile