Logo Realitatea.md

Stela Pahomi, acuzată de înșelăciune în dosarul MAIB, audiată în dosarul „Șor” (VIDEO)

16 Iunie 2017, 16:54 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul „Șor” a avut loc astăzi, 16 iunie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în cadrul căreia a fost audiată Stela Pahomi, fostul membru al CA al MAIB, care la fel figurează într-un dosar deschis de procurorii anticorupție.

Acesta a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, ea fiind penultima persoană audiată în instanță din partea apărării, luni, 19 iunie, urmând să se prezinte ultimul martor.

Embed:

„A fost audiat un martor al apărării care a confirmat poziția de apărare a clientului nostru și a infirmat acuzațiile. Instanța este cea care apreciază audierilor martorilor. Stela Pahomi, după părerea noastră, a răspuns la toate întrebările”, au precizat avocații lui Ilan Șor, lăsând de înțeles că la următoarea ședință de judecată ar putea începe dezbaterile judiciare.

Procurorul de caz, Andrei Băeșu, nu a făcut declarații pentru presă.

Realitatea.md amintește că, în primăvara acestui an, Stela Pahomi a fost audiată în calitate de martor în dosarul „Platon”, în cadrul căruia controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate din Banca de Economii prin intermediul mai multor forme off-shore.

ULTIMA ORĂ! Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de ÎNCHISOARE - VIDEO

Totodată, Stela Pahomi a fost reținută pe 22 martie 2016, fiind bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei. Dosarul deschis pe numele său a fost trimis în judecată de către Procuratură în luna iulie 2016, fiind emis un mandat de arest. Ulterior, aceasta a fost transferată în arest la domiciliu.

Citește și:

Ședințe de judecată una după alta în dosarul „Șor”! Procurorul așteaptă să fie pronunțată o sentință într-o săptămână (VIDEO)

Citeste tot despre: dosarul „Șor”, martor, Stela Pahomi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4554 0.0700%
USD USD 16.8437 0.4503%
RUB RUB 0.2630 -1.6455%
RON RON 4.1684 -0.0551%
UAH UAH 0.6370 -0.0628%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile