Logo Realitatea.md

Streleț, despre solicitarea PDM: O tratez ca o soluție de rezervă convenabilă unor anumite forțe politice (VIDEO)

28 Octombrie 2015, 20:28 // Politica

Premierul Valeriu Streleț tratează propunerea Partidului Democrat din Moldova privind depunerea propriei demisii înainte ca aceasta să fie supusă votului în cadrul moțiunii de cenzură depuse de PSRM și PCRM, drept o „soluție de rezervă care ar fi convenabilă unora”. Acesta a evitat să spună dacă o va face sau nu, menționând că dezicia finală o va anunța mâine dimineață înainte de ședința Parlamentului.

După anunțul lui Marian Lupu privind înaintarea propunerii către PLDM ca Guvernul Streleț să-și dea demisia din proprie inițiativă, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a întrunit într-o ședință de urgență. La finalul discuției, premierul Valeriu Streleț a declarat presei că PLDM a elaborat un angajament de acțiuni și reforme prioritare pe care urmează să le întreprindă coaliția de guvernare în perioada următoare, iar la ședință s-a decis ca azi seara acesta să fie făcut public, „deoarece, până mâine dimineață, colegii au spus că își vor exprima atitudinea față de acest document și eu cred că anume acest angajament public, trebuie să fie o platformă de consolidare a guvernării în jurul căreia să reușim să convingem și oamenii și să consolidăm și societatea”, a spus Streleț.

Întrebat despre solicitarea PDM privind demisia din cont propriu a Guvernului, premierul a spus: „Au avut o asemenea propunere... Eu deocamdată o tratez ca o soluție de rezervă care posibil ar fi convenabilă unor anumite forțe politice, dar un anunț definitiv privind evoluția evenimentelor de mâine îl voi face eu personal mâine, până la ședința Parlamentului”.

„Hai să așteptăm până ziua de mâine”, a mai îndemnat Streleț după insistențele jurnaliștilor dacă își va da sau nu demisia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.4727%
USD USD 17.7287 0.3634%
RUB RUB 0.2865 0.5616%
RON RON 4.1145 0.4492%
UAH UAH 0.7258 0.1794%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile