Logo Realitatea.md

Studenții din diasporă pot aplica pentru stagii în companiile TIC din Moldova! Care sunt criteriile de selectare a participanților

19 Aprilie 2017, 12:16 // Tech

Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat invită tinerii talentați din diasporă să aplice pentru Programul de Stagii în companiile din domeniul TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor).

Foto: brd.gov.md

Programul de stagii F5 este destinat studenților moldoveni care își fac studiile peste hotare, precum și studenților străini cu profil TIC, care își doresc să parcurgă un stagiu cu o durată a trei luni, cu posibilitatea de extindere, în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova.

Participând în Programul F5, tinerii vor avea posibilitatea să dezvolte abilități practice importante pentru viitoarea carieră, dobândind cunoștințe tehnice, învățând să lucreze în echipă și îmbunătățindu-și capacitățile de comunicare. Companiile participante în program vor avea ocazia să cunoască tineri talentați din diasporă, care pot deveni potențiali angajați după terminarea studiilor.

Direcţiile pentru stagii: Testare, Dezvoltare Software, Mentenanța Calculatoarelor, Administrarea rețelelor, Design Grafic și Web.

Criterii de eligibilitate: În cadrul Programului pot aplica studenții moldoveni care își fac studiile peste hotarele țării, precum și studenții străini înmatriculați în instituțiile de învățământ din Moldova, care au cunoștințe de bază în una din direcțiile menționate mai sus.

Procedura de selectare: Pentru participare în cadrul Programului F5, persoanele interesate sunt rugate să completeze Formularul de aplicare disponibil aici.  

Termen limită pentru înscriere la program este 15 mai 2017. După înregistrare, toate persoanele selectate vor participa la un interviu, în rezultatul căruia se va decide privind plasarea în cadrul Programului de Stagii.

Durata stagierii: cel puțin o lună, în perioada iunie-august 2017.

Programul de stagii F5 este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5526 -1.2869%
USD USD 16.8289 0.4638%
RUB RUB 0.2657 -1.3368%
RON RON 4.1904 -1.2769%
UAH UAH 0.6394 0.0783%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile