Logo Realitatea.md

SUA acuză Rusia de ingerinţe în Ucraina şi de susţinerea regimurilor din Iran, Siria şi Coreea de Nord

01 August 2017, 23:18 // În lume

Statele Unite nu vor îmbunătăţi relaţiile cu Rusia până când Administraţia Vladimir Putin nu îşi va schimba atitudinea faţă de Ucraina şi nu va înceta să acorde susţinere regimurilor din "Iran, Siria şi Coreea de Nord", afirmă vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

Foto simbol: paginaderusia.ro

Potrivit Mediafax, congresul SUA a adoptat recent noi sancţiuni împotriva Rusiei, urmate de o reacţie simetrică a Moscovei.

"Anularea sancţiunilor americane ar necesita în primul rând ca Rusia să anuleze acţiunile care au atras impunerea sancţiunilor", a declarat Mike Pence marţi, în cursul unei vizite în Georgia.

"Activităţile ruse în sensul destabilizării Ucrainei, susţinerea acordată regimurilor care încalcă reglementările internaţionale, în ţări precum Iran, Siria şi Coreea de Nord - această atitudine trebuie să se schimbe", a acuzat Mike Pence, potrivit agenţiei Reuters, în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikaşvili.

 "Vom continua să colaborăm strâns cu Guvernul Georgiei pentru avansarea politicilor actuale şi pentru a facilita aderarea ţării la NATO", a continuat Mike Pence. Rusia se opune aderării Georgiei la NATO.

Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite, a anunţat duminică seară preşedintele rus, Vladimir Putin, precizând că Moscova a aşteptat "mult timp" schimbarea atitudinii Washingtonului.

Moscova este acuzată de Occident de susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Rusia neagă acuzaţiile.

Administraţia Vladimir Putin oferă sprijin regimului din Siria, condus de Bashar al-Assad, în conflictul cu organizaţii teroriste şi grupuri insurgente susţinute de Occident.

Statele Unite încearcă să atribuie în mod greşit Rusiei şi Chinei responsabilitatea pentru criza din Peninsula Coreea, asociată programelor de înarmare nord-coreene, a acuzat luni Ministerul rus de Externe. "Considerăm drept lipsite de fundament încercările Statelor Unite şi ale altor ţări de a atribui responsabilitatea Rusiei şi Chinei", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Washingtonul "aproape că acuză Moscova şi Beijingul pentru tolerarea ambiţiilor balistice şi nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreea" (denumirea oficială a Coreei de Nord -n.red.), precizează diplomaţia rusă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile