Logo Realitatea.md

SUA va continua să ofere suport pentru dezvoltarea agriculturii în Republica Moldova

09 Februarie 2018, 17:03 // Economie

Cooperarea în vederea implementării politicii de dezvoltare regională, realizarea reformei instituționale în domeniul protecției mediului pentru implementarea politicilor în acest sector, precum şi suport în adaptarea și atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra producției agricole, inclusiv impedimentelor la irigarea culturilor agricole. Despre toate acestea au discutat Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici cu șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Julie M. Stufft.

Totodată, oficialii au vorbit şi despre schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre țări, precizând că importul produselor agroalimentare din SUA în țara noastră reprezintă o creștere față de anul 2016. Printre mărfurile importate din SUA se numără semințe, fructe oleaginoase, produse din pește.

Ministrul Liviu Volconovici și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de SUA pe parcursul anilor și și-a exprimat disponibilitatea de a continua relațiile bilaterale pentru a extinde domeniile de cooperare și a spori numărul proiectelor comune.

„Sunteți un partener de încredere și sunt sigur că în continuare vom realiza proiecte concrete pentru agricultorii noștri, în scopul dezvoltării regiunilor țării. Mă bucur că avem inițiate proiecte în domeniul agriculturii conservative și agriculturii performante. Menționez, proiectul de susținere a agriculturii organice în Moldova, ce va îmbunătăți capacitățile fermierilor prin schimbul de experiență și bune practici”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

La rândul său, șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Julie M. Stufft, a apreciat colaborarea în domeniul dezvoltării regionale și și-a manifestat disponibilitatea de a susține în continuare dezvoltarea regiunilor țării noastre.

„Îmi doresc să îmbunătățim mecanismul de cooperare bilaterală. Până în prezent avem rezultate pozitive, frumoase în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale. Apreciem că ministerul este receptiv la solicitările noastre şi sper să intensificăm cooperarea bilaterală şi în domeniul științei şi educației în domeniile de specialitate”, a specificat șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

Menționăm că, Statele Unite ale Americii oferă suport țării noastre prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)