Logo Realitatea.md

Subdiviziunile Serviciului Vamal, la raport. Vor fi prezentate date privind activitatea pentru primul semestru

12 Iulie 2018, 09:30 // Societate

Serviciul Vamal a inițiat procesul de raportare privind activitatea subdiviziunilor instituției pentru primul semestru al anului curent.

Foto Simbol

Primele rapoarte au fost prezentate de subdiviziunile autonome din cadrul Aparatului Central al Serviciului Vamal, responsabile de implementarea politicilor instituționale la capitolele juridic, integritate, resurse umane, IT, audit intern, relații internaționale, management strategic, finanțe, achiziții, regim intern și comunicare. Responsabilii din cadrul subdiviziunilor vizate au raportat despre gradul de realizare a obiectivelor stabilite în baza Planurilor de acțiuni aprobate, precum și a altor activități survenite pe parcurs.

„Avem mai multe proiecte ambițioase în derulare în partea ce ține de modernizarea infrastructurii posturilor vamale, automatizarea proceselor și sporirea nivelului de pregătire profesională a angajaților din sistem. Este important să asigurăm realizarea în termen a tuturor acțiunilor preconizate, astfel încât să avansăm în modernizarea și eficientizarea activității noastre.", a spus directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Șeful Vămii a mai subliniat importanța armonizării legislației vamale, îndeosebi, în contextul demersurilor întreprinse pentru adoptarea noului Cod Vamal, ajustat la cel comunitar, precum și a Noului Sistem Computerizat de Tranzit, aplicarea căruia este condiționată de accederea la două Convenții internaționale de profil.

De asemenea, Vitalie Vrabie a solicitat implementarea tuturor recomandărilor formulate în urma misiunilor de audit intern, scopul cărora este asigurarea unui management financiar și de control intern eficient. Un alt subiect abordat de directorul Serviciului Vamal a fost referitor la continuarea măsurile de asigurare a integrității personalului vamal și respectare a disciplinei de serviciu.

Următoarele ședințe de bilanț îi vor avea ca raportori pe responsabilii din cadrul Departamentului antifraudă și conformare, Departamentului venituri și control vamal, birourilor și posturilor vamale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile