Logo Realitatea.md

„Submarinul” lui Elon Musk a plecat spre Thailanda pentru salvarea copiilor din peșteră. Cum a fost testată ”metoda nebunească” (VIDEO)

09 Iulie 2018, 12:09 // În lume

Inventatorul Elon Musk a publicat mai multe imagini și un clip video cu un tub metalic care ar putea ajuta la salvarea copiilor care încă sunt blocați într-o peșteră din Thailanda, relatează CNN. Imaginile publicate de Musk pe Twitter arată un grup de specialiști testând mecanismul într-o piscină de la un liceu din Los Angeles. 

Musk a spus că tubul sau „submarinul pentru copii”, așa cum l-a numit el, este deja în drum spre Thailanda. „Să sperăm că funcționează și că va fi util. Dacă nu acum, atunci poate într-o situație viitoare”, a scris Musk pe Twitter.

Submarinul va folosi un tub cu oxigen lichid şi va avea carena construită dintr-o rachetă de tip Falcon dezvoltată de Space X. Acesta va fi robustă dar suficient de manevrabilă pentru a fi ghidată prin tunele de doi scufundători.

În interiorul submarinului vor exista mai multe compartimente în care vor putea fi plasate greutăţi suplimentare pentru a se regla flotabilitatea în funcţie de viteza şi curenţii apelor.

La două săptămâni după momentul în care au rămas captivi în peşteră, patru băieţi au fost scoşi la suprafaţă. Alți opt copii și antrenorul lor rămân în continuare blocați în peșteră, iar autoritățile sunt într-o cursă contra-cronometru pentru a-i salva, înainte ca ploile din sezonul musonic să facă imposibilă evacuarea copiilor.

Elon Musk s-a oferit să ajute echipajele de salvare thailandeze și le-a furnizat acestora un cilindru din argint, folosit de obicei la construcția rachetei SpaceX Falcon 9, informează Digi24.

Conform şefului Space X, construcţia efectivă a submarinului ar trebui să dureze 8 ore. Acesta va fi transportat în Thailanda, într-un drum care va dura 17 ore, şi va fi însoţită de mai mulţi ingineri de la Space X şi Boring Company, ambele companii deţinute de Musk.

Pe 23 iunie, în Thailanda, 12 copii, membri ai unei echipe de fotbal, împreună cu antrenorul lor, au rămas blocaţi într-o peşteră pe care o explorau, după ce apa a inundat galeriile.

CITEȘTE ȘI:

Veşti proaste pentru rudele copiilor blocaţi în peştera din Thailanda. Nu sunt suficient de puternici pentru a ieşi

Tragedie în peştera inundată din Thailanda: Un salvator a murit, în timp ce ducea oxigen şi provizii celor blocați

Elon Musk își trimite inginerii pentru a încerca salvarea grupului blocat în peștera din Thailanda

Primii doi copii au fost salvați azi din peștera inundată din Thailanda

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile