Logo Realitatea.md

Succes pentru tenismenul moldovean Vladislav Ursu. S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Buenos Aires din anul viitor

08 Noiembrie 2017, 17:18 // SPORT

Jucătorul moldovean de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la turneul european desfășurat la Split (Croația) la Jocurile Olimpice de tineret din anul viitor, care vor avea loc la Buenos Aires (Argentina), relatează MOLDPRES.

Sursa: sporter.md

Concursul i-a reunit pe 59 cei mai buni jucători din Europa. Numai patru dintre ei s-au învrednicit de dreptul de a participa la Olimpiada de la Buenos Aires.

”Tragerea la sorți din ajunul turneului l-a defavorizat clar. Ca urmare, în faza grupelor s-a clasat pe locul trei și a nimerit în partea inferioară a clasamentului turneului, grupa C. Din această serie, doar primii doi clasați intrau în posesia biletelor de calificare. Vladislav Ursu a făcut practic imposibilul și l-a obținut”, a declarat pentru Agenție antrenorul său, Vladimir Semipeadnâi.

Potrivit acestuia, problema principală cu care se ciocnește Vladislav Ursu este lipsa necesară de experiență competițională internațională. ”Din lipsă de resurse financiare el nu poate participa la turneele europene PRO-Tour. În consecință, ratingul său este relativ mic, locul 76 în lume. Faptul ca atare influențează la tragerea la sorți”, a mai adăugat tehnicianul, care a fost prezent la turneul de la Split.

În turneul grupei C Vladislav Ursu i-a învins, în ordine, cu același scor 4-2, pe Volodymir Lushnikov (Ucraina), Laurens Devos (Belgia) și Bastien Rembert (Franța). La turneul de la Split a participat și Natalia Brânză din Bălți, care însă a ratat calificarea.

Vladislav Ursu este al doilea sportiv moldovean, după arcașa Milena Gațco, calificat al Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires. Anterior, la Jocurile Olimpice de tineret a participat Olga Blizneț din Dubăsari și s-a clasat pe locul cinci.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.5204%
USD USD 17.2668 0.1496%
RUB RUB 0.2598 0.0385%
RON RON 4.2218 0.6485%
UAH UAH 0.6211 0.3879%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile