Logo Realitatea.md

„Supraveghere de Vecinătate”. Oamenii legii își propun să fie mai aproape de cetățeni pentru crearea unei comunități mai sigure

22 Ianuarie 2017, 10:27 // Societate

Crearea unei comunități mai sigure prin combaterea și prevenirea infracțiunilor. Acesta este scopul proiectului „Supraveghere de Vecinătate”, lansat recent de Inspectoratul General de Poliție în localitatea Micăuți din raionul Strășeni. Proiectul este un model econom şi eficient, bazat pe implicarea tuturor părţilor: cetăţeni voluntari, societatea civilă, Administraţiile Publice Locale şi Poliţie, care împreună construiesc o comunitate sigură. Astfel, IGP îşi propune ca până la începutul lunii iulie a anului curent toate localităţile din ţară să beneficieze de acest proiect.

foto: igp.gov.md

Potrivit IGP, astfel de proiecte contribuie la promovarea unui parteneriat mai strâns dintre Poliţie şi cetăţeni, permit cunoaşterea mai detaliată a problemelor cu care se confruntă comunitatea şi nu în ultimul rând la soluţionarea acestora. Oamenii legii îndeamnă cetăţenii să fie activi şi să comunice Poliţiei cu încredere orice lucru suspicios sau situaţie periculoasă care îi priveşte atât pe ei cât şi pe vecini, inclusiv comunitatea în care locuiesc.

De la lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” şi până în prezent, pe teritoriul ţării, au fost implementate şi funcţionează cu succes peste 190 de sectoare în 85 de localităţi din ţară. Reacţionarea rapidă şi intervenţia la timp a Poliţiei la sesizările cetăţenilor a înregistrat o diminuare de 10% de la lansarea proiectului.

La evenimentul de lansare din localitatea Micăuți au participat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, şeful Direcţiei Generale Securitate Publică, Marin Maxian, reperezentanţi ai Administraţiei Publice Locale, angajaţi ai IP Străşeni şi alţi membri ai proiectului.

Pentru a servi exemplu altor localităţi, conducerea IGP a motivat şi alţi angajaţi ai Poliţiei să meargă în localităţile lor de baştină şi să promoveze beneficiile acestui proiect, inclusiv să contribuie la implementarea şi susţinerea proiectului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2148 -0.2782%
USD USD 17.3404 -0.3546%
RUB RUB 0.2727 -0.1465%
RON RON 4.0202 -0.3075%
UAH UAH 0.7350 0.0953%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 dec, 13:34 //

Morari-milionar?! Scrisoare anonimă: Viorel Morari, proprietarul din umbră a unei stații PECO și trei eoliene (FOTO și DOC)

11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

05 dec, 13:55 //

Sondaj! Încrederea cetățenilor în Igor Dodon scade considerabil, în schimb crește certitudinea în Maia Sandu (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

05 dec, 19:48 //

„Alegații” și „tactici de intimidare”! Morari, despre dezvăluirile din presă: „Am un sentiment de „deja vu” (DOC)

06 dec, 10:00 //

LIVE! Membrii CSM susțin un briefing de presă despre schimbările din sectorul justiției

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

05 dec, 17:43 //

colaj: realitatea.md Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)