Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

SURPRINZĂTOR! Soţia liderului de la Tiraspol ar avea cetăţenie română. Reacția locuitorilor din Transnistria a fost revoltatoare (DOC)

13 Iunie 2017, 21:45 // Politica

Svetlana Sergheevna Krasnoselskaia, soţia preşedintelui autoproclamatei regiuni din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, ar avea cetăţenie română, informează crimemoldova.com.

Foto: sputnik.md

Potrivit portalului cetatenie.just.ro a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din România, soţia liderului de la Tiraspol ar fi depus cererea pentru cetăţenie încă în 2013, iar în 2015 cererea i-a fost acceptată și aceasta a depus jurământul. 

Svetlana Krasnoselskaia (Cranoselscaia în informațiile de pe portalul român) este născută în oraşul Bender (Tighina), controlat de autorităţile de la Tiraspol. Soţia lui Krasnoselski este profesoară de limbă şi literatură rusă, iar la moment nu este angajată în câmpul muncii pe motiv că trebuie să aibă grijă de cei trei copii, două fete şi un băiat. 

Svetlana şi Vadim Krasnoselski, ambii în vârstă de 47 de ani, au fost colegi de clasă. Krasnoselski este născut în localitatea Dauria, regiunea Cita, şi a venit cu părinţii să locuiască în Bender, când avea 8 ani. 

Krasnoselski a deţinut diferite funcţii administrative, inclusiv cea de ministru de Interne, în perioada când preşedinte al regiunii din stânga Nistrului era Igor Smirnov. Liderul de la Tiraspol s-a expus în repetate rânduri pentru unirea regiunii din stânga Nistrului cu Federaţia Rusă. În timp ce soţia sa are liber la călătorii în spaţiul Shengen, Vadim Krasnoselski este declarat persoană non-grata în UE.

Informația despre faptul că Svetlana Krasnoselskaia ar deţine cetăţenie română a provocat reacţii negative pe reţelele de socializare din partea unor locuitori din regiunea transnistreană. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)